De beste Aziatische en Afrikaanse hotels

Het beste van de Aziatische en Afrikaanse hotellerie
Welke zijn de absolute leading hotels in de wereld? In The Gold List 2011 is de keuze van Condé Nast Traveller razend interessant voor wat Azië betreft en het blok Afrika, Midden-Oosten en Indische Oceaan.

Istrië

Blauwe zee en groen hinterland hoofdingrediënten van unieke vakantiemix

Met een kustlijn van in totaal 445 km en een achterland dat ongeveer alle nodige producten - tot zelfs witte truffels gedijen in het bos! - oplevert, trekt Istrië in de eerste plaats de kaart van de levensgenieter. Alle zintuigen, weet je wel? Het oog wordt terdege verwend, de pijnbomen ruiken goddelijk, de lokale keuken pakt schitterend uit en de Kroatische wijnen worden altijd onderschat… tot men ze geproefd heeft. Proef zeker eens (de witte) Malvasija, made in Istria!

De Venetiaanse lagune

Ga nooit naar Venetië alleen
Ja, de Vlaamse evergreen van Will Tura klinkt net even anders — “Ga nooit alleen naar Venetië — maar deze bijdrage heeft geen romantische bedoelingen, wil alleen voorstellen om de klassieke platgetreden paden zoals het San Marcoplein (of wateren zoals Canale Grande) te verlaten. Recht de lagune in!

De gouden hotellijst van Europa

De gouden hotellijst van Europa
In de prijzenregen die ieder jaar opnieuw over de hotelsector gestort wordt zijn er toch nog bijzondere vlagen die speciale aandacht krijgen. De Golden List van het Britse super-de-luxe magazine Condé Nast Traveller behoort daar zeker toe.

Barbados

Barbados is fun en flegme tegen een paradijselijk decor

Er heerst zowat alle dagen een temperatuur van 25°C of vaak zelfs ietsje meer. De evenaar is dan ook niet veraf. Gelukkig is er de constante zeebries als natuurlijke airco. Dat is veel beter dan de gevreesde Caribische orkanen waaraan Barbados steevast ontsnapt. Ook korte regenvlagen kunnen tussen juli en november voor een welkome verfrissing zorgen, maar vermits ze niet zo heel vaak voorkomen, zijn de beste alternatieven een fikse zwempartij of inwendige verfrissingen.

European Commission: Online Dispute Resolution