Sporaden

NOORDELIJKE SPORADEN
Spiegeltje aan de wand, zijn dit de mooiste eilanden van Griekenland?


Op bovenstaande vraag kan hier natuurlijk geen uitsluitsel gegeven worden. Daarvoor is het eilandenaantal voor de kust van het Griekse vasteland veel te omvangrijk en divers. Wat wel vast staat als een heipaal in de Egeïsche Zee, is dat zowel Skiathos, Skopelos als Alonissos, alias de Noordelijke Sporaden, bijzonder fraai ogen en zich dus gerust mogen spiegelen.

Oman

Het Midden-Oosten zonder veel moeite

Oman is een Arabische oliestaat die duidelijk ook de aders van het toerisme wil aanboren. In dit geval zijn de natuurlijke middelen eveneens duidelijk voorhanden: het land beschikt over liefst 1700 km kust. Het binnenland bestaat voor 85% uit diverse vormen van woestijn, het reliëf is over het algemeen bergachtig. Oman is ongeveer 10 keer zo groot als België, maar er wonen amper 2 miljoen mensen. Er zijn dus heel veel mogelijkheden.

De beste Aziatische en Afrikaanse hotels

Het beste van de Aziatische en Afrikaanse hotellerie
Welke zijn de absolute leading hotels in de wereld? In The Gold List 2011 is de keuze van Condé Nast Traveller razend interessant voor wat Azië betreft en het blok Afrika, Midden-Oosten en Indische Oceaan.

Istrië

Blauwe zee en groen hinterland hoofdingrediënten van unieke vakantiemix

Met een kustlijn van in totaal 445 km en een achterland dat ongeveer alle nodige producten - tot zelfs witte truffels gedijen in het bos! - oplevert, trekt Istrië in de eerste plaats de kaart van de levensgenieter. Alle zintuigen, weet je wel? Het oog wordt terdege verwend, de pijnbomen ruiken goddelijk, de lokale keuken pakt schitterend uit en de Kroatische wijnen worden altijd onderschat… tot men ze geproefd heeft. Proef zeker eens (de witte) Malvasija, made in Istria!

De Venetiaanse lagune

Ga nooit naar Venetië alleen
Ja, de Vlaamse evergreen van Will Tura klinkt net even anders — “Ga nooit alleen naar Venetië — maar deze bijdrage heeft geen romantische bedoelingen, wil alleen voorstellen om de klassieke platgetreden paden zoals het San Marcoplein (of wateren zoals Canale Grande) te verlaten. Recht de lagune in!

European Commission: Online Dispute Resolution