Jamaica

JAMAICA: het positief ingestelde groene eiland van ‘Ya mon!’

Jamaica kampt met een imago dat niet helemaal met de realiteit overeenstemt. Zo moet je er niet gaan voor alleen maar een regelrechte zonnekuur - daarvoor slaat het weer in dit groene Caribische eiland soms te snel om - maar is er evenmin sprake van onoverkomelijke problemen van onveiligheid. Ook al houden velen er een onconventionele ‘look’ en attitude op na, veeleer lijkt onder de bevolking vriendelijkheid de regel. Kijk maar naar wereldatleet Usain Bolt. Deze lifestyle uit zich vooral in het stopwoordje "Ya mon!". Everything okay? "Ya mon!"

Koh Samui

KOH SAMUI: genieten met volle teugen van unieke accommodaties

Koh Samui is met z’n net geen 250 km2 het derde grootste eiland van Thailand. Het is het gezegend oord van de vele kokosboomplantages, waar pas vier decennia terug het toerisme ontdekt werd. Dat ging aanvankelijk ietwat gepaard met de nodige kinderziektes, maar vandaag is de infrastructuur van Samui grotendeels klaar voor de internationale ‘boom’ die zich duidelijk aan het voltrekken is.

Cornwall

CORNWALL: de rustige maar verbazende Far West van Engeland

Statistisch bekeken beschikt Cornwall, helemaal in de zuidwestelijke hoek van Engeland, over het beste klimaat van het land. De Golfstroom maakt dat op sommige gedeelten van de zuidkust zowaar palmbomen en andere subtropische vegetatie groeien die de buitenstaander niet direct met het UK eiland associeert.

Madeira

MADEIRA : zeg het met bloemen en met kwaliteitsverblijven

Het bijgenaamde bloemeneiland is een fantastisch alternatief voor al wie op zoek is naar een vrolijke bestemming met subtropisch klimaat. In de zomer wordt de hitte gelardeerd door de oceaanbries, aan de andere kant van het jaar heersen temperaturen in de buurt van de 20°C. Zodoende blijven de terrasjes in hoofdplaats Funchal gewoon het hele jaar door buiten staan.

Tophotels anno 2011 in de Nieuwe Wereld

Tophotels anno 2011 in de Nieuwe Wereld

Uiteraard hebben de accommodatiespecialisten van Condé Nast Traveller ook hun licht laten schijnen op de Nieuwe Wereld. Er is aan de ene kant de groep met de beide Amerika’s en de Caraïben en aan de andere kant het zogenaamde Australazië en de South Pacific.

European Commission: Online Dispute Resolution