We weten allemaal dat een goede nachtrust, sporten en gevarieerde voeding goed voor je is. Maar wist je ook dat reizen een essentieel onderdeel is van je gezondheid en geluk? De spanning van een nieuwe omgeving, het contact met anderen, de activiteiten die op reis worden ondernomen… Dit draagt allemaal bij aan je zelfzekerheid en creativiteit, terwijl je stress daalt. Reizen geeft je een boost, zoveel is zeker!

5 redenen waarom reizen goed voor je is

1. Het verhoogt de creativiteit

Reizen is één van de beste inspiratiebronnen. Uit onderzoek blijkt dat er een sterke link is tussen creativiteit en de onderdompeling in een andere cultuur. Hoe meer je jezelf kan aanpassen aan nieuwe culturen, des te creatiever én professioneler je wordt. 

2. Het vermindert stress en de kans op depressies

We hebben allemaal wel eens te veel druk op onze schouders, het medicijn: reizen! Een ontspannende wellnessvakantie of juist actieve wintersportreis helpt je om de stress te verlagen. Als je twee keer per jaar eventjes vakantie kan nemen, zorgt dat er voor dat je minder kans hebt op depressie. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2006

3. Het verhoogt de gezondheid 

Tenzij je een echte zonneklopper bent die puur wil gaan relaxen op het strand, zit je op reis meestal niet stil. Je bent voldoende actief bezig, wat het risico op een te hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten vermindert. 

4. Je ontmoet nieuwe mensen

Als je 's avonds iets gaat drinken in een bar en je tussen de lokale bevolking of collega-bezoekers mengt, raak je al snel aan de praat met een onbekende. Je leert gegarandeerd interessante mensen kennen die je reis extra waardevol kunnen maken. Wie weet maak je wel nieuwe vrienden voor het leven? 

5. Je leert jezelf beter kennen

Je probeert nieuwe dingen uit op reis, dingen die je in je eigen thuisland nooit zou doen. Je schaaft je vaardigheden bij (zowel op sociaal, als op fysiek, als op intellectueel vlak) en ontdekt op een nieuwe manier waar je goed in bent.  

Heb je al zin om om onmiddellijk je koffers te pakken en op reis te vertrekken? Jouw persoonlijke Travel Expert helpt je hier graag mee verder! 

European Commission: Online Dispute Resolution