COSTA BARCELONA, veel meer dan de bekende stad alleen

Ken jij Costa Barcelona al? Barcelona is veel meer dan enkel de populaire toeristische stad. Het is een streek met 100km kust die ook diep het binnenland in gaat. Een regio gekenmerkt door Gaudí en het modernisme, maar ook door de bakermat van de cava, cultureel erfgoed, prachtige natuurgebieden en eeuwenoude Catalaanse geschiedenis.

6 Niet-te-missen steden en bezienswaardigheden in de Peloponnesos

Ten zuiden van het Griekse vasteland ligt de Peloponnesos, het grootste Griekse schiereiland. De stad Sparta – historisch gezien aartsrivaal van Athene – klinkt wellicht het meest bekend in de oren, maar het schiereiland heeft veel meer prachtige bezienswaardigheden. Voor veel Belgen is deze regio nog onbekend en onbemind… Onterecht, het is hoog tijd om deze bestemming te leren kennen.

Helemaal Hygge in KOPENHAGEN

Denemarken is het meest gelukkige land ter wereld. De sleutel tot het geluk ligt in ‘hygge’, de Deense manier van leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen zoals qualitytime met vrienden en familie en samen genieten van de kleine geneugten in het leven. Zowel buitenshuis als thuis: cocoonen 2.0. De Deense hoofdstad heeft heel wat van die gezelligheid om van te genieten – ook deze zomer.

Cultuur & Kids: 8 musea voor jouw mini-Magritte

Kinderen & kunst, een absolute no-go? Niet wanneer je naar 1 van de culturele trekpleisters uit dit lijstje afzakt. Deze 8 musea zetten hun meest kindvriendelijke beentje voor en zijn daarom de ideale bestemming voor een leuke dag met het gezin.

Ken jij “the little five” al?

Wie op reis gaat naar het Afrikaanse Tanzania of Namibië, probeert vaak de beroemde Big Five te spotten: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Maar wist je dat er ook een Little Five (ook wel de Small Five) bestaat? Hun namen komen - in tegenstelling tot hun gestalte - overeen met die van hun grote broers. Ga je op pad met een getrainde gids of beschik je zelf over een paar arendsogen, dan moet je ze zekerweten kunnen spotten…

European Commission: Online Dispute Resolution