Istanbul is een echte wereldstad met een interessant verleden en een boeiend heden. Als enige stad ter wereld ligt Istanbul net op de grens tussen Europa en Azië. Maak kennis met een unieke mix van zowel oosterse als westerse culturen. Ontdek de plaatselijke specialiteiten zoals de bekende doner kebab, simit (gebak met sesamzaadjes) of pastirma (gedroogd vlees met fenegriek). De rijke geschiedenis van deze Turkse stad, in combinatie met winkelen, gastronomie en tal van bezienswaardigheden staan onder meer garant voor een onvergetelijke vakantie.

Cultuurliefhebbers zullen zich zeker en vast niet vervelen tijdens hun citytrip naar Istanbul. Aanraders zijn vooral het Topkapipaleis en de impostante Aya Sophia, een Byzantijnse kerk die werd omgebouwd tot een moskee met een reusachtige koepel. Een andere toeristische topper is de Blauwe Moskee; de blauwe tegels, de zes minaretten en het prachtige uitzicht op de Bosporus zorgen werkelijk voor een unieke sfeer. Ook staat Turkije wereldwijd bekend voor haar badhuizen of hammams. Kom na een druk dagje volledig tot rust, laat uw lichaam reinigen of geniet van een ontspannende massage; kortom, een bezoek aan een van de Turkse badhuizen mag zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip!

Breng ten slotte zeker een bezoekje aan een van de vele marktjes en winkeltjes. Nişantaşi is het meest luxueuze winkelgedeelte van Istanbul, maar uiteraard zijn er ook traditionele bazaars te vinden waar u onder andere allerlei tapijten, sieraden en specerijen kunt vinden!

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution