Deze Braziliaanse stad staat bij vrijwel iedereen bekend als de stad van de uitmuntende carnaval. En terecht, want op geen enkele andere plaats kan men zo goed carnaval vieren als in Rio de Janeiro. Eén keer per jaar leeft de hele stad zich volledig uit. Uiteraard heeft deze stad ook een spetterend uitgaansleven dat zowel de lokale bevolking als citytrippers over de hele wereld aantrekt.

Natuurlijk heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde strand Copacabana, maar ook de fraaie stranden van Ipanema, Leblon en Barra zijn zeker het ontdekken waard. Het bekendste symbool van de stad is uiteraard het imposante Christusbeeld op de Corvocado-berg dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Natuurfanaten kunnen terecht in het Park van Tijuca, het grootste stadswoud ter wereld, dat beschikt over honderden plantensoorten en verscheidene wilde dieren.

Ook sportfanaten zullen zich hier niet vervelen; voetbal is namelijk zeer populair in deze stad. Het Maracaña-stadion in Rio de Janeiro is één van de grootste stadions van de wereld. Hier komt u pas echt te weten wat voetbal werkelijk betekent voor de Brazilianen.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution