FACILITEITEN
De Royal Clipper deed zijn intrede 97 jaar na de teloorgang van het origineel. Het kan 227 passagiers vervoeren. Dat gebeurt in de oude stijl en met behoud van de tradities van een eeuw geleden. Het schip werd gebouwd op de Merwede werf in Rotterdam en in 2000 te water gelaten. Daarmee was het de eerste vierkant getuigde vijfmaster sinds de oplevering van de “Preussen” in 1902.

De Royal Clipper heeft de hoogste ‘Den Norske Veritas classificatie’, namelijk die van de 1A1+ klasse en is zo ontworpen dat het aan de eisen van de United Nations en de U.S. Coast Guard aangaande veiligheid en uitrusting voldoet.

De Brit Donald Starkey, de man die ook de interieurs van de meest bijzondere mega-jachten heeft gecreëerd, is verantwoordelijk voor de ontwerpen van de warme Edwardiaanse decors, onder meer voorzien van traditionele nautische details.

Aan boord is er 1.800 m² open dek met drie zwembaden. Eén van die baden heeft een glazen bodem dat het licht laat doorstromen door een hal van drie verdiepingen tot in een lager gelegen restaurant onder in het schip. Er is een binnen-buiten Tropical Bar, een elegante Piano Bar, een bibliotheek met internet, een platform om te watersporten dat kan zakken als het schip voor anker gaat. Verder is er ook een spa- en relaxruimte, genaamd de ”Captain Nemo Underwater Spa and Lounge”, met kapper, schoonheidsspecialist en masseur. In deze ruimte kun je door de patrijspoortjes onder water kijken.

HUTTEN EN SUITES
Het schip beschikt over 2 luxe Eigenaars Suites,14 Deluxe Suites met balkon, 2 hutten aan dek, 90 tweepersoons buitenhutten en 6 tweepersoons binnenhutten, allemaal met een eigen badkamer.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution