Deze route neemt je mee per kajak op een reis langs de rivier Zrmanja. Maar dat is niet alles, je gaat ook raften op de machtige rivier Una in Bosnië-Herzegovina. De Una ontleent haar naam aan de oude Romeinen en betekent "de enige echte". Rafting op de Una is een onvergetelijke adrenaline shot en tevens ultieme teamspirit ervaring voor het hele gezin. Het kolkende witte water van de Una overwin je alleen als een team. Daarnaast ga je hiken of mountainbiken in het nationaal park Paklenica en zwemmen in de Adriatische zee in Starigrad.

Ondertussen krijg je gelegenheid om Zadar te bezoeken, de oudste stad van Kroatië, waar je de oude Romeinse straten en gebouwen kunt verkennen, luisteren naar het zeeorgel en natuurlijk als de avond valt het uitgangsleven van Zadar ontdekken. Zadar heeft prima restaurants met een goede Mediterrane keuken.

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Let op, min. aantal personen op 1 kamer: 2 volwassenen + 1 kind

Inbegrepen

- 7x overnachting in een appartement, villa of hotelkamer

- 7x ontbijt (buffet)

- 5x picknick lunch tijdens de activiteiten

- gebruik van fietsen, kajakken, vlotten, zwemvesten, helmen

- 5 dagen georganiseerde activiteiten

- gebruik van neopreen shorts en laarzen of sandalen in geval van frisser weer

- entree geld voor Nationaal Parken: Plitvice, Paklenica en Una

- lokale belastingen

- alle transfers beschreven in de dag tot dag beschrijving

- ervaren lokale Engels sprekende gidsen tijdens hiken, fietsen, kajakken, klimmen en raften (bezoek aan NP Plitvice is zonder gids)

Verblijfperiode

Je kunt van dit arrangement genieten van 1 mei tot en met 30 september 2016. Aankomst en vertrek is dagelijks mogelijk.

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Starigrad

Starigrad, gelegen in een adembenemende omgeving omgeven door aan het ene kant het Velebit gebergte en aan de andere kant de prachtige Adriatische zee. Hier verblijf je een week in privé-appartementen en/of kleinschalige hotel. Na intrek in je accommodatie wordt je door je gidsen welkom geheten en wordt er onder het genot van een welkomstdrankje de avonturen besproken die je de komende week gaat beleven.

Dag 2: Hiken in Nationaal Park Paklenica

Na het ontbijt ga je richting het National Park Paklenica, dat onder de UNESCO bescherming is. Dit park is een favoriet plek voor wandelaars en klimmers is. Het national park Paklenica bestrijkt het gebied van bergstromen van Velika Paklenica en Mala Paklenica. Dit relatief kleine gebied biedt een uitzonderlijke diversiteit van geo-morfologische verschijnselen en vormen, diverse flora en fauna, aantrekkelijke landschappen en ongerepte natuur. Een wandeling is de enige manier om Het National Park Paklenica echt goed te leren kennen. Je kunt daarnaast kiezen uit een aantal prachtige wandelingen door de beuken en zwarte dennenbossen. Na een afdaling naar de zee heb je nog tijd voor een ontspannend duik in zee.

Reistijd: 15 minuten; Wandelen: 4-5 uur; Terrein: lichte inspanning, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: ontbijt en picknick lunch.

Dag 3: Kajakken op de rivier Zrmanja

Deze kajaktocht is een expeditie langs de prachtige Wild West-achtige canyon van de rivier Zrmanja in het Velebit Natuur Park. De adembenemende en smaragdgroene wateren omgeven door steile canyons zijn prachtig. Je hebt geen kajakervaring is niet nodig als je kunt zwemmen. Na de geweldige dag op de rivier keer je weer terug naar de busjes en rijdt je terug naar Starigrad. Geniet van een vrije avond en diner in een van de lokale restaurants.

Maaltijden: ontbijt en picknick lunch; Transfer: max. 1 uur enkele reis.

Dag 4: Rotsklimmen in Nationaal Park Paklenica

Vandaag betreed je de wereld van de adelaars en kom je in de buurt van hun nesten, verborgen in de hoge rotsen van het NP Paklenica. Veilig en goed gezekerd ga je klimmen op je eigen kracht naar boven langs de steile rotswand. Je hebt een prachtig uitzicht over de canon van Paklenica. Als je eenmaal boven bent, ga je abseilen langs de steile rotswanden. Je krijgt vooraf instructies van een kliminstructeur die je gaat begeleiden en jou verschillenden klim- en abseiltechnieken gaat leren. Je kunt kiezen uit verschillende routes met een grote variatie in lengte en niveau.

Maaltijden: ontbijt en picknick lunch; Transfer: max. 15 minuten enkele reis.

Dag 5: Vrije dag

Vandaag kun je de dag geheel naar eigen idee invullen. Misschien lekker zwemmen in de kristalheldere zee of een dagje Zadar bezoeken? Uiteraard kun je er ook nog actief op uit trekken in Natinaal Park Paklenica. Dit is de laatste dag in Starigrad.

Maaltijden: ontbijt

Dag 6: Wandelen in NP Plitvice

In de ochtend na het ontbijt vervolg je je reis richting de wereldberoemde Plitvice meren. Je brengt de dag wandelend langs de houten paden en bruggen in en rond het Nationaal Park Plitvice, het grootste nationale park van Kroatië. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaal blauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken de titel van UNESCO werelderfgoed zeker waard. De meren zijn omgeven door beuken-en dennenbossen en het gebies is de thuisbasis van een van de meest uitgebreide flora en fauna in Europa. Wolven en beren laten zich hier regelmatig zien.

Je zult genieten van een picknicklunch in zuivere, ongerepte natuur. Een panoramisch boot en een treintj brengen je terug naar het startpunt van je wandelroute. Na de Plitvice meren ga je verder richting Bosnië en Herzegovina. Later in de middag kom je aan in Una Rafting kamp, een rustig gelegen camping aan de rivier Una.

Accommodatie: appartement of kamers in een van de villa's op de camping;

Maaltijden: ontbijt en picknicklunch; Wandelen: 4-5 km; Terrein: Gemakkelijk, goed gemarkeerde en veilige paden.; Reisduur 2,5 uur in totaal.

Dag 7: Rafting avontuur op rivier Una

De rivier Una vormt de natuurlijke grens tussen Kroatië en Bosnië. Haar schoonheid zal je hart stelen: groen helder water en een landschap van dichte bossen. De Una is rijk aan water, zelfs in de zomer is raften hier mogelijk. Rafting op de Una is een onvergetelijk avontuur en een goede teamspirit ervaring. Het kolkende witte water van de Una overwin je alleen als een team. Er zijn verschillende rafting startpunten mogelijk met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Onze gidsen gaan er een kiezen die het best bij jou en je gezin en de waterstand past. Na de rafting kun je ontspannen en proeven van de traditionele gerechten bij je accommodatie.

Maaltijden: ontbijt en picknicklunch; Transfer: 1 uur; Rafting: klasse I-III, 3-5 uur.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na een week avontuur in Kroatië vertrek je weer richting huis. 

Dit is een reis uit het aanbod van Pharosreizen

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution