In het heerlijk zonnige Sardinië geniet je acht dagen lang van een buitengewoon watersportavontuur. Samen met het gezin leren zeilen, snorkelen of zeekajakken in een prachtige azuurblauwe zee. Daarnaast beleeft u ook nog geweldige avonturen aan land. Wat dacht u van mountainbiken of canyoning? Het immense aanbod aan activiteiten voor u en uw gezin biedt alles voor een unieke reis. En extra leuk is dat het heerlijke Italiaanse eten heel de dag is inbegrepen! Ook nog talloze andere activiteiten staan op het programma, zoals yoga, catamaranzeilen, windsurfen, caving, klimmen, kickbiken en abseilen. 

Hoogtepunten van deze actieve vakantie

- scheer over de golven in de stralende zon in de catamaran of varuna

- zeekajakken langs de prachtige kust van Cala Gonone

- bekijk de Middellandse Zee eens van onder water: snorkelen!

- proef de heerlijke smaken van Sardinië

- tussen de activiteiten door: yoga op de camping

Van dag tot dag

Dag 1: Aankomst op Sardinië

Wanneer je met jouw eigen auto aankomt, neem je vanaf het vaste land de ferry naar Olbia of Porto Torres aan de noordkust van Sardinië. Vanaf Olbia, de dichtstbijzijnde haven, is het een uurtje rijden naar de camping. Vanaf Porto Torres duurt de rit ca. 2,5 uur. Kom je met het vliegtuig, dan kun je op de luchthaven een auto huren. Vanaf vliegveld Olbia of Alghero kun je ook gebruikmaken van de transfer van de accommodatie. Op de camping wacht je vervolgens de ontvangst, inchecken, een welkomstdrankje en uitleg van het programma. NB Je kunt de hele week gebruik maken van de gratis shuttle service in de ochtend en in de middag naar het watersportcentrum in Santa Lucia!

Dag 2: Kickbike - Adventure Trip

Na een korte instructie en tips van de gids kun je op pad! Een kickbike is een offroad step met dikke profielbanden en soms met geveerde veervork. Iedereen kan deze kickbike gebruiken, meteen vanaf het begin. De trip is geschikt voor kinderen vanaf 6-7 jaar, afhankelijk van de lengte. De kickbikes zijn er in 2 verschillende maten. Er is een prachtige route uitgestippeld langs witte zandstranden, uitgestrekte natuurgebieden, een vuurtoren en tropische zwemplekken. Af en toe wordt er een stop gemaakt om een foto te maken. Onderweg is er tijd voor een verfrissende duik en een drankje of ijsje. Voor de lunch ben je weer terug op de camping om in de middag te genieten van het zwembad of om Sardinië zelf te ontdekken.

Dag 3: Kajakexcursie

Je rijdt vandaag richting Cala Gonone aan de fotogenieke baai van Orosei. Op een rustige plek maak je je gereed en laat je een zeekajak voorzichtig te water. En dan begint het kajakavontuur: met maximaal 3 personen (2 volwassenen + 1 kind) per kajak peddel je langs de mooie, grillige rotskust richting de prachtige baai van Cala Luna, waar je alleen per boot of zeekajak naartoe kunt. Je vaart langs verlaten strandjes, we gaan aan land om te lunchen, te zonnen en te zwemmen in het superblauwe, heldere zeewater. Regelmatig zie je aalscholvers de zee induiken voor een verse vis en als je veel geluk hebt zie je zelfs dolfijnen die zomaar voor je kunnen opduiken. Aan het eind van de dag, rond happy hour, ben je terug op de camping.

Dag 4: Vrije dag

Vandaag een vrije dag die je zo sportief in kunt vullen als je zelf wilt. Je kunt je opgeven voor een mountainbiketocht, excursie naar het binnenland, zeil- of surfles of een spannend canyoning avontuur!

Dag 5: Watersportdag

Sardinië is een paradijs voor allerlei watersporten. Het witte zandstrand loopt geleidelijk af in de zee, waardoor kinderen hier ook heerlijk kunnen spelen en zwemmen. Het watersportcentrum van Amfibie Treks, in de baai van Santa Lucia, biedt diverse (catamaran)zeil- en surfcursussen aan voor beginners en gevorderden. Vandaag maak je kennis met varuna en optimist-zeilen (vanaf 6 jaar), onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur. Naast het zeilen is er alle tijd om te zonnen, zwemmen, volleyballen, snorkelen en kanoën. Gedurende deze dag krijg je de basisinstructies van het windsurfen. Of probeer je stand-up peddling?

Dag 6 & 7: Vrije dag

Twee vrije dagen die je net zo sportief in kunt vullen als je wilt. In het watersportcentrum zijn kano's en snorkelmateriaal vrij te gebruiken. Juist even helemaal niets doen? Daar leent Camping Mandras zich ook uitstekend voor. Volg een yogales in de ochtend, laat je masseren, of lees een boek op het strand of in een van de hangmatten bij het zwembad.

Dag: 8 Vertrek

Vandaag komt er een einde aan een heerlijk verblijf op het prachtige Sardinië.

Dit is een reis uit het aanbod van Pharosreizen.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution