Het prachtige Midden-Zweden wordt gesierd door talloze meren en rivieren, heidevelden en beboste heuvels en valleien. Daarbij is dit gebied het dunbevolktste gebied wat het de ideale bestemming maakt voor het avontuurlijke gezin. Deze actieve reis voert je gedurende tien dagen mee door Värmland, dat alles heeft wat een natuurliefhebber zoekt.

Elke dag staat er een andere activiteit op het programma: wandelen, fietsen, varen op een vlot, kanoën en nog veel meer. Een van de vele hoogtepunten van deze reis is de unieke overnachting in een tipi-tent. Kortom: een reis boordevol actie en avontuur die zowel jou als je gezin voor het hele leven zal bijblijven.

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Inbegrepen

- overtocht Kiel-Göteborg en Oslo-Frederikshavn met Stena Line voor één auto (max. 2 meter hoog en 6 meter lang)
- binnenhut naar aantal personen
- 6x overnachting in B&B Båtstad op basis van volpension
- 1x overnachting in een Tipi-tent (het benodigde kampeermateriaal is aanwezig) op basis van volpension
- activiteitenprogramma met kanotocht, diner bij kampvuur, gps-wandeling, wandeling, fietstocht, vlotvaren en (optioneel) - - ------- -- mountainbiken of paardrijden
- gebruik materiaal (fietsen, helmen, vlot, gps etc)
- reisbeschrijving
- Pharos-kwartetspel 'Verrassend Europa' (1 per gezin, t/m 12 jaar)

Verblijfsperiode

Je kunt van deze actieve vakantie genieten van 13 juni tot en met 3 september 2016. Je kunt deze reis dagelijks beginnen behalve op zondagen vanaf 14 augustus.

Je kunt deze reis ook boeken zonder overtochten.

Hoogtepunten van deze actieve vakantie

- dineren bij een knisperend kampvuur

- een gps-wandeling door de bossen

- paardrijden vanaf de B&B

- varen op een vlot en onderweg vissen vangen

- overnachten in een echte Tipi-tent

Van dag tot dag

Dag 1: Reisdag Utrecht - Kiel

Vandaag reis je naar Kiel in Duitsland. Met Stena Line vaar je naar Göteborg in Zweden. De boot vertrekt rond 18:45 uur.

Dag 2: Göteborg - Höljes

Om 9.15 uur kom je aan in Göteborg. Vervolgens rijd je richting het noorden, naar het plaatsje Höljes in Zweden. Als je nog energie over hebt, neem je lekker een duik in het meer! 's Avonds krijg je een diner en een briefing over de acitiviteiten van de aankomende week.

Je uitvalsbasis voor deze week is B&B Båtstad, een sfeervol verblijf.

Dag 3: Kanoën

Vandaag ga je op kanotocht! Na een heerlijk ontbijt wordt je naar de kano's gebracht. Op eigen tempo peddel je in een 2- of 4-persoonskano door de rivier.

Dag 4: GPS wandeling en overnachting in Tipitent

Na het ontbijt pak je een rugzak in met wat eten, drinken en een slaapzak. Je krijgt coördinaten en met behulp van een gps-apparaat maak je een prachtige wandeling door de bossen.

Een bijzondere avond want de wandeling eindigt op de plek waar je in een tippitent zal overnachten. Maak je eigen eten rondom het kampvuur. De kinderen zullen zeker stoere verhalen uitwisselen met hun nieuwe vriendjes!

Dag 5: Wandelen

Na het ontbijt pak je je spullen in en maak je een mooie wandeling. Als je geluk hebt, kom je misschien nog een eland tegen! Diner in de B&B.

Dag 6: Vrije dag

Vandaag staan er geen activiteiten op het programma. Je kan zelf kiezen wat je gaat doen. Ga je een dagje lekker niksen of toch iets actiefs? Je kunt o.a. gaan zwemmen in het meer, paardrijden met Vanessa of mountainbiken met Erik. 's Avonds wordt er weer voor je gekookt in de B&B.

Dag 7: Vlot varen

Een zeer ontspannen dag vandaag! Je vaart met een houten vlot over de rivier Klarälven. Het vlot drijft langzaam de rivier af (ca. 2 km per uur); er is genoeg tijd om aan te leggen op een strandje of een eilandje onderweg te verkennen. Je kunt ook lekker vissen vanaf het vlot, want het vlot is voorzien van touw en hengel!

Dag 8: fietsen

Je fietst vandaag door de uitgestrekte bossen en velden. Je krijgt fietskaarten mee met twee routes. Mocht je de fietstocht te lang vinden, dan kun je de afstand verkleinen. Er zijn kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar.

Dag 9: Höljes - Oslo

Je verblijf bij Erik en Vanessa is alweer voorbij. Vandaag rij je terug richting Oslo voor de overtocht met Stena Line. De boot naar Frederikshavn vertrekt rond 19.30 uur. Je overnacht in een comfortabele hut.

Dag 10: Frederikshavn - Utrecht

Je meert rond 07.30 uur aan in Frederikshavn. Vandaar rijd je terug naar huis.

Dit is een reis uit het aanbod van Pharosreizen. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution