Het warme weer, de prachtige stranden en de vele kindvriendelijke accommodaties maken Griekenland een perfecte bestemming voor gezinnen. De zon schijnt er in het hoogseizoen praktisch altijd. De populairste eilanden voor een vakantie met kinderen zijn Kreta, Corfu en Rhodos. Maar ook het kleinere eiland Kos is zeker de moeite waard voor een strandvakantie met kinderen. Wilt u bovendien ook kennismaken met de Griekse cultuur? Ontdek dan de vele oude overblijfselen van de eeuwenoude Griekse cultuur op één van de verschillende eilanden.

Kos
Op Kos zijn zeer veel kindvriendelijke resorts te vinden, de meeste hotels bieden een zeer uitgebreid animatieprogramma aan voor zowel jong als oud! Ook biedt het eiland zelf vele mogelijkheden. In Kos-Stad, de hoofdstad van het eiland, kunt u zowel eeuwenoude ruïnes vinden, waaronder de tempel van Hippocrates. In Kardamena kunt u tal van watersporten beoefenen en Kefalos is met zijn prachtige lange zandstranden ideaal om te ontspannen. Doordat het een toeristisch eiland is, is het bovendien ook gemakkelijk om gebruik te maken van openbaar vervoer, waardoor u zonder problemen alle bezienswaardigheden kunt bereiken.

Kreta
Kreta is het grootste eiland van Griekenland waar u tal van gezellige dorpjes kunt vinden in combinatie met een mooie kust en een afwisselend landschap. Ga samen met de kinderen ontspannen en spelen aan één van de talrijke stranden, ontdek de authentieke steden, zoals Heraklion, bezoek het paleis van Knossos of maak plezier in één van de aquaparken. Waterliefhebbers zullen zich zeker en vast niet vervelen op dit eiland. Kreta beschikt over enkele prachtige kusten met baaien waar u kan deelnemen aan tal van watersporten. In de grotere badplaatsen langs de noordoostkust kunt u nog actievere watersporten beoefenen, waaronder surfen en jetskiën.

Rhodos
Het Griekse eiland Rhodos is één van de drukst bezochte eilanden van Griekenland, mede dankzij de prachtige witte stranden, het aangename klimaat, de gastvrije Griekse bevolking en uiteraard de sublieme Griekse keuken! Gaat uw voorkeur uit naar enkel en alleen een zon- en strandvakantie? Dan boekt u het beste uw reis naar de oostkust, waar er prachtige zandstranden te vinden zijn. Het westen beschikt over meer kiezelachtige stranden. Ook een bezoek naar de hoofdstad Rhodos-stad, die trouwens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is zeker een aanrader!

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution