Italië is een prachtig land dat u veel te bieden heeft. Zo heeft het land een groot aanbod aan mooie stranden, eeuwenoude steden en imposante gebergtes, zoals de Alpen en de Dolomieten. Ook de schitterende meren en de indrukwekkende vulkanen, zoals de bekende Vesuvius zijn echte toppers. Kortom, Italië biedt voor elk wat wils: van het imposante Colosseum in Rome en smalle waterstraatjes in Venetië tot kilometers lange zandstranden waar u helemaal tot rust kunt komen in de zon.

Sardinië
Sardinië is een uitstekende bestemming voor avontuurlijke gezinnen die graag eens een eiland willen verkennen. Zo beschikt het hele eiland over een zeer rijke cultuur, waaronder monumenten van de oude beschavingen. Maar ook voor strandliefhebbers is dit eiland ideaal! De 1.800 km lange kustlijn biedt vele watersport- en ontspanningsmogelijkheden. Ga eens op een zeiltocht met de kinderen, bezoek de baai van Capo d’Orso of snorkel in het kristalheldere water. De grotten van Nettuno, die enkel bereikbaar zijn per boot zijn werkelijk schitterend!

Sicilië
Dit eiland is met haar rijke cultuur en parelwitte stranden zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Bezoek zeker het Teatro Di Puppi in Palermo, waar ze elke dag traditionele ridderverhalen met marionettenpoppen vertonen. Ook het familiepark Etnaland, dat onder andere beschikt over een prehistorische park, achtbanen en waterattracties, is zeker een aanrader. Wilt u eerder een dagje volledig ontspannen? Bezoek dan zeker het toeristisch stadje Scopello, in deze baai vindt u één van de mooiste stranden van Europa.

Toscane
De populaire Italiaanse regio Toscane is zeer geliefd bij families met kinderen, mede dankzij de prachtige natuur en enkele aantrekkelijke bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde toren van Pisa. Ga op ontdekking in het nationale park Cinque Terre of beklim de 463 treden van de kathedraal van Florence voor een uniek uitzicht over het prachtige Toscaanse landschap. Vergeet bovendien ook de spetterende pret- en aquaparken niet voor de kinderen!

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution