Bali is één van de kleinste eilanden van de archipel maar beschikt over een grote geografische verscheidenheid door zijn vulkanen en bergen. De Mount Agung is met zijn 3.142 m de hoogste en de Mount Bautur met zijn 1.717 m nog steeds een actieve vulkaan. De krater biedt een mooi zicht op het gelijknamige meer.

Het binnenland wordt gedomineerd door bergen en vulkanen met enorme rijstvelden in terrasvorm aangelegd. De kusten genieten van mooie witte zandstranden of vulkanische met een dikwijls woelige zee ; aldus zijn er hier enkele beroemde surfplaatsen en ook vele duikplaatsen met een rijke onderwaterfauna en -flora (vissen en koralen).

Alhoewel de stranden niet echt idyllisch te noemen zijn, toch zijn ze zeer aangenaam. Kuta of Nusa Dua behoren tot de mooiste. De overige stranden zijn samengesteld uit grijs vulkaanzand en het baden is er soms gevaarlijk. De activiteiten op Bali zijn ontelbaar. Duiken is een popualire activiteit; mooie duikplaatsen zijn gemakkelijk bereikbaar. Ook surfen is een populaire sport op Bali, dat enkele van Indonesië’s drukst bezochte surfplaatsen heeft. Tot de mogelijkheden behoren ook nog rafting en de meeste watersporten (jetski, windsurf, zeilen....). Daarenboven bieden de meeste badplaatsen ook nog golf en tennis.

.

Praktisch:
- Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na retour is verplicht
- Visum voor toeristisch bezoek van max 30 dagen bij aankomst
- Geen inentingen vereist
- Het klimaat is warm en vochtig gedurende het ganse jaar. De maanden mei tot oktober zijn aan te raden, het klimaat is dan droger en zonnig.
- Uurverschil: +6u in de zomer, +7u in de winter
- Taal: Engels, Indonesisch

.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution