Een avontuurlijke huwelijksreis niet ver van huis beleef je in het prachtige Marokko. Met veel culturele steden, woestijnen en stranden is het de ideale bestemming voor een buitengewone vakantie. Een rondreis leidt u langs de mooiste exotische plaatsen die u gewoon gezien moet hebben! Het is tevens een waar paradijs voor de natuurliefhebber door de vele oogverblindende watervallen, gebergten, kleurrijke woestijnen en natuurparken. Verschiet zeker niet als u aan de baai van Dakhla plots wordt omringd door roze flamingo's! Het mediterrane klimaat zorgt dat u altijd verzekerd bent van het beste weer. 

Casablanca is de grootste stad van Marokko en betekent 'wit huis', meteen het belangrijkste kenmerk van deze wonderlijke stad! Casablanca staat namelijk vol met pittoreske witte huisjes en Oosterse bezienswaardigheden, zoals de Hassan II moskee met een minaret van wel 220 meter hoog. Deze unieke moskee is gebouwd op het water en is als enige moskee in Marokko toegankelijk voor niet-Moslims. De levendige stad biedt zoveel leuke activiteiten. Hier moet u zeker een bezoekje brengen aan de lokale markten en de charmante bazaars.

Marrakech is een stad die u meteen zal betoveren. De mysterieuze 'rode stad', gesticht in 1062 biedt een mix van een rijk cultureel leven en een moderne Marokkaanse levenswijze. Het is de meest bezochte vakantiebestemming in Marokko. Het oude stadscentrum Medina is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en heeft veel bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoekje aan het befaamde stadsplein Djema el Fna waar slangenbezweerders en straatartiesten u zullen verbazen. Snuif de heerlijke geuren op van de heerlijke eetkraampjes en geniet van een lekkere maaltijd aan één van de picknicktafels op het plein. De oude paleizen, zoals het Paleis El Bahia, zijn evengoed een must om te bezoeken. Op een uurtje rijden van de stad bevindt zich het imposante Atlasgebergte. Tijdens uw tocht naar boven komt u langs verschillende charmante Berberdorpjes. 

Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan de hoofdstad Rabat, gelegen aan de kust. Enkele bezienswaardigheden die u moet bezocht hebben zijn het Mausoleum van Mohammed V, de Exotische tuinen van Rabat Sale en het Dar el-Makhzen

Merzouga is gelegen aan de rand van Erg Chebbi, een Marokkaans woestijnduingebied. Het is een klein dorpje maar doordat het vlak naast de woestijn ligt, heeft het de perfecte ligging om lange kamelenwandelingen te maken en te genieten van het prachtige landschap. 's Nachts geniet je hier van een wondermooie heldere sterrenhemel.

De havenstad El Jadida bezit over een prachtige strand van 7km lang. Deze stad is ideaal voor een actieve golfvakantie, maar biedt ook voor de cultuurliefhebber veel bezigheden. De stad, die vroeger Mazagan heette, is gebouwd door de Portugezen en was uitgerust met vijf bastions. Vandaag de dag zijn er nog vier hiervan te bezichtigen. Bezoek zeker de Kasbah Boulaouane, de Cité Portugaise met de mysterieuze cisterne en de kapel van St. Sebastian.

.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution