Mauritius is niet enkel een strandparadijs temidden van de Indische Oceaan: het is een republiek, dynamisch, jong, enthousiast, met het oog gericht naar de toekomst en de rest van de wereld. 

De bevolking bestaat er uit een smeltkroes van uiteenlopende nationaliteiten en is zo één van de meest kleurrijke (van blank tot zwart). Aanhangers van verschillende culturen en godsdiensten respecteren er elkaars overtuiging en leven er harmonieus samen. In Port Louis - de hoofdstad - staan er een moskee, een pagode, een kathedraal en een hindoetempel broederlijk naast elkaar. U kunt zich deze vraag inderdaad stellen maar u zal zich zeker ook afvragen hoe dit eiland er tevens in slaagt om zowel de eeuwenoude tradities te bewaren en tegelijkertijd zo vooruitstrevend te zijn.

Om voor u het plaatje volledig te maken: u zult er versteld staan van de kwaliteitsvolle hotels, de finesse van de gastronomie en de vriendelijkheid van de Mauritianen. Indien u dacht al alles over dit eiland te weten, wacht er u een aangename verrassing, en dit zonder jetlag!


Praktisch:
- Internationale reispas, geldig tot 6 maanden na retour is verplicht
- Geen inentingen vereist
- Van juni tot september : winter met kortere dagen. Van oktober tot mei : warm tot zeer warm met af een toe tropische buien. In februari en maart kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen.
- Uurverschil: +2u in de zomer, +4u in de winter
- Taal: Frans, Engels en Creools

Tip: combineer uw strandvakantie op Mauritius met een actieve rondreis op buureiland La Réunion.

.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution