Andorra

In het zuidwesten van Europa bevindt zich het klein vorstendom Andorra, een dwergstaat in het hartje van de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het landschap bestaat voornamelijk uit ruwe bergen waarvan de Pic de Coma Pedrosa met 2946m de hoogste top is. Toerisme is heel belangrijk voor Andorra en het wordt dan ook jaarlijks door zo een 9 miljoen toeristen bezocht. Het is een waar paradijs voor skifanaten, avonturiers, bergbeklimmers, enzovoort. Zijn status als belastingsparadijs maakt het dan weer aantrekkelijk voor shoppers!

De hoofdstad van Andorra is het prachtige Andorra la Vella, waar 22 615 mensen wonen. Het is tevens de grootste stad van het land. 

Skipistes

Het dwergstaatje is dus een waar skiparadijs met zijn vele bergen die in de winter bedekt zijn met een goed pak sneeuw. Heel leuk is dat vrijwel elk dorp in Andorra vlakbij een skipiste ligt, zo hoeft u nooit ver te gaan!

Gran Valira

Gran Valira is een prachtig skigebied dat zich uitstrekt over vier dalen tussen de dorpen Soldeau, Grau Roig, Encamp, El Tarter, Pas de la Casa en Canillo. Vooral Pas de la Casa op 2100m hoogte en Soldeu zijn geliefd bij skiërs. Door het gebruik van sneeuwkanonnen zal u hier altijd goed kunnen skiën. Met meer dan 210km aan skipistes heeft Gran Valira voor ieder wat wils. Dit skigebied is uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden en ook liefhebbers van tochten komen hier goed aan hun trekken. Er zijn weinig vlakke stukken waardoor het skiën altijd weer vlot verloopt. Ook het eten in de pisterestaurants is om van te smullen én het is niet eens zo duur! Doordat Gran Valira zo hoog in het Pyreneeëngebergte ligt, is het zeer sneeuwzeker in de winter. Daarbovenop komen dan nog de drie geweldige snowparken waar Granvalira over beschikt. 

In de dorpen kan u dan weer terecht voor wat ontspanning. Zo is er een aantrekkelijk aanbod aan winkeltjes, restaurants, bars, nachtclubs, enzovoort. Maar u kan ook de natuur in gaan om een wondermooie wandeling te maken. Soldeu is waarschijnlijk één van de belangrijkste dorpen voor de sneeuwliefhebber in Andorra. Het dorp is gelegen op 1710m en hotels bieden dus al snel de mogelijkheid tot ski-in/ ski-out. Ook de après-ski is hier zeker in orde. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution