Wat is extreme skiing?

Als de zwarte pistes niet meer voldoende zijn, wordt het dringend tijd om wat meer uitdaging te zoeken! Extreem skiën is daarvoor perfect en geeft gegarandeerd een grote kick. Er zijn meer dan genoeg extreem steile hellingen die dit verlangen kunnen vervullen, maar dit is niet altijd zonder gevaar. Het gaat namelijk om hellingen van meer dan 45° waardoor een verkeerde sprong al drastische gevolgen kan hebben. Wees dus ten alle tijde op uw hoede en begin hier alleen aan als u al jarenlange ervaring heeft. Extreme skiing neigt al meer naar een bergsport dan naar een wintersport, maar dan op ski's uiteraard. Men gebruikt namelijk geen skiliften om op de top te geraken, maar touwen en ijsbijlen. Het is daarnaast ook één van de snelste en riskantste outdoor sporten die er bestaat. Bochten maken doet u door te springen waarbij een perfecte timing noodzakelijk is. 

Skigebieden

Overal ter wereld zijn er wel verborgen pareltjes waar u deze sport kan beoefenen. Zo wordt bijvoorbeeld Chamonix in Frankrijk ook wel de 'dodensport-hoofdstad van de wereld' genoemd. Elke dag opnieuw ziet u hier ijsklimmers, paragliders en extreme skiërs de Mont Blanc beklimmen of afdalen. In de Alpen wordt Verbier beschouwd als thuisbasis van het extreem skiën. U geraakt namelijk makkelijk buiten de pistes waar zich al snel de steilste hellingen bevinden. Ook Canada biedt enkele prachtige gebieden, zoals Revelstoke waar men voor het eerst aan heli-skiën deed. Naast heli-skiën biedt het Revelstoke Mountain Resort ook nog eens de steilste hellingen van Noord-Amerika met tevens de meest geweldige verticale afdaling. 

Oostenrijk

Kitzbühel is gastheer van de bekendste skirace naar beneden, namelijk de Streif. Hierbij nemen de beste skiërs wereldwijd het tegen elkaar op en behalen snelheden tot wel 150km per uur tijdens hun skitocht naar beneden. Onderweg zijn er allerlei jumps en extreme hellingen. Verder bezit Kitzbühel wel 200m² aan off-pistes. 

Mayrhofen is een paradijs voor de extreme snowboarder. Het skigebied bezit namelijk de meest steile helling ter wereld, namelijk de harakiri-piste. De naam is afgeleid van het Japanse zelfmoordritueel van de Samoerai. 19 kilometer verder bevindt zich ook nog eens de meest steile gletsjer voor nog meer opwinding! 

Niseko (Japan)

Vooral Australiërs zijn helemaal dol op Niseko, en dat heeft zijn redenen. Dit skigebied bezit namelijk de meeste sneeuw ter wereld! Elk seizoen valt er wel 15 meter zeer droge sneeuw. Vooral tussen eind december en midden februari is de kans groot dat u tot uw middel in de sneeuw staat. Erg leuk is dat men hier ook tussen de bomen mag skiën, wat op veel plaatsen verboden is. Ga wel altijd minstens met twee skiën, want het is al voorgevallen dat er hier skiërs gestikt zijn omdat ze niet meer recht konden geraken. Na een dag op de latten zal u kunnen genieten in de Japanse onsen, dit zijn vulkanische heetwaterbronnen. 

Frankrijk

La Grave-la-Meije, beter bekend als de 'dodenberg' is een echte uitdaging voor de freerider. Er is slechts één kabelwagen, het terrein wordt niet gladgestreken en er zijn geen skipatrouilles. Op de top van La Grave, op 3200m hoogte, heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de omgeving. Van hier zijn er slechts twee afgebakende pistes, maar daarna moet u het zelf uitzoeken. Op deze manier kiest u zelf hoe extreem u het maakt. La Grave beschikt over een verticale van wel 2000m en de helling is rond de 50°. Dit maakt het de meest extreme berg ter wereld

Chamonix is een zeer bekend skigebied in Frankrijk en eenmaal op 3800m hoogte kan u alleen via zeer pittige off-pisteafdaling het dal terug bereiken. Er zijn hier meer dan genoeg skigebieden, meer dan waar dan ook ter wereld, die u met plezier helpen om deze afdalingen te maken. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution