Wat te doen?

Les Deux Alpes

Een sneeuwzeker skigebied met een enorm hoogteverschil: dat is alles wat u nodig heeft voor een geslaagde wintersportvakantie. Les Deux Alpes is met zijn uitdagende funpark en steile hellingen een ontzettend leuk gebied voor iedereen, maar vooral gevorderde skiërs kunnen hun hart hier ophalen. Verder is het perfect geschikt voor freeriders, zolang er maar rekening wordt gehouden met de wind. Voor tochten is het iets minder goed geschikt, en de vlakke stukken die u hier en daar kan tegenkomen zorgen dat u af en toe zal moeten steppen. 

De après-ski is hier naar Franse normen zeker in orde. Het is tevens heel fijn dat er in vrijwel alle prijsklasses accommodaties, restaurants en winkels te vinden zijn.

Als u eens een dagje niet op de latten wilt staan, kan u terecht in één van de vele restaurants, bars en discotheken die er in het dorp te vinden zijn. Verder kan u ook een spectaculaire paraglidetocht maken en zo het prachtige berglandschap in u opnemen. Schaatsen is uiteraard ook een optie, net zoals sneeuwschoenwandelen in de oogverblindende omgeving. Tot slot is er nog een overdekt zwembad waar u zich helemaal kan uitleven. 

Alpe d'Huez 

Alpe d'Huez is uitstekend voor gevorderden en beschikt over enkele beruchte pistes zoals Le Tunnel en de Sarenne. Er zijn hier veel rode en zwarte pistes te vinden. Ook is het gebied groot genoeg om heerlijk lange tochten te maken waarbij men van dorp tot dorp kan skiën. Freeriders zullen zich hier zeker amuseren door de vele uitdagingen die er te vinden zijn. Tenslotte is Alpe d'Huez een zeer sneeuwzeker gebied. 

Alpe d'Huez is verder perfect geschikt voor lange fiets-en wandeltochten. Het dorp ligt namelijk op een plateau aan de voet van het massief Grandes Rousses, op 1860m hoogte. U kan ook eens een avondje in één van de twee bioscopen doorbrengen, naar een concert gaan, gezellig uitgaan in één van de discotheken, enzovoort. 

Hoe geraakt u er?

U kan op veel verschillende manieren Les Deux Alpes en Alpe d'Huez bereiken. Kiest u voor het vliegtuig, dan kiest u best om te landen in de luchthaven van Lyon, Chambèry of Grenoble. Grenoble is het dichtsbijgelegen op 70km afstand van Les Deux Alpes en op 106km van Alpe d'Huez. Van daaruit geraakt u snel en gemakkelijk met de bus of een andere shuttle tot in de dorpen.

Tevens kan u ook de TGV nemen die vanuit Parijs, Marseille, Lille, Nantes en Genève rechtstreeks naar Grenoble rijdt, van waaruit u een transfer neemt naar Les Deux Alpes of Alpe d'Huez. 

Wilt u liever zelf rijden, dan is het 903km rijden vanaf Brussel. In Les Deux Alpes is een parkeergarage beschikbaar met 270 plaatsen. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution