Wat te doen?

Het skigebied van Les Trois Vallées is ontzettend groot, het bevat in totaal 607km aan pistes waarvan 40km groene pistes, 277km blauwe, 216km rode en 74km zwarte. Het is dus een uitstekende keuze voor zowel gevorderden als beginners. Er zijn weinig vlakke stukken, de off-pistemogelijkheden zijn eindeloos, net zoals de mogelijkheden voor het maken van tochten, er zijn verschillende après-ski voorzieningen en het gebied is zeer sneeuwzeker. 

Het hoogste punt bevindt zich op 3200m hoogte en het laagste op 900m. 

Courchevel

Courchevel ligt aan de zijkant van het skigebied, maar door de snelle liften bent u er zo! Het dorp zelf is zeer charmant en de après-skigelegenheden zijn geweldig. Er zijn verschillende exclusieve clubs, champagnebars, kunstgalerijen, enzovoort. Er zijn verschillende kinderweides en een kinderopvang, zodat u met een gerust hart uw kinderen mee kan nemen op vakantie. 

Het dorp is gelegen op een hoogte van 1850m. 

In de winter zijn er tevens nog veel andere activiteiten mogelijk. zo kan u terecht op de olympische ijsbaan, vliegen met een helicopter, een tocht maken met een sneeuwscooter of met sledehonden.

 

Meribel

Méribel ligt centraal in Les Trois Vallées en heeft dus de perfecte ligging. U bent overal zo en vooral voor zij die graag lange tochten maken is dit de ideale bestemming.

Het dorp beschikt over opvallend snelle liften zodat de drukte steeds beperkt wordt. Eveneens zijn er veilige beginnerspistes in de buurt. Méribel was dan ook oorspronkelijk gebouwd voor de wintersport maar dat maakt het niet minder charmant. Er zijn veel authentieke chalets en er zijn meer dan voldoende winkels, bars en restaurants. 

Les Menuires

In Les Menuires hoeft u niet bang te zijn voor uw budget: het is één van de goedkoopste dorpen wat betreft restaurants, bars en winkels. Er zijn genoeg leuke eet- en drinkgelegenheden en voor Frankrijk ook een zeer gezellige après-ski. Het is vooral een praktisch dorp, dat vlakbij alles is gelegen. 

Val Thorens

Ook Val Thorens heeft een geweldige locatie en heeft een zeer goede verbinding naar de andere dorpen. Als u graagt feest, dan moet u hier zijn: de après-ski hier is waarschijnlijk de beste van heel Frankrijk. Zowel overdag als 's avonds en 's nachts kan u hier terecht. Val Thorens beschikt tevens over meer dan voldoende winkels en restaurants. Ook kan u hier eens een avondje bowlen, naar de bioscoop of kan u een dag gaan zwemmen. 

Hoe geraak je er?

Les Trois Vallées zijn heel makkelijk bereikbaar met de Thalys Sneeuw, die vertrekt vanuit Antwerpen-Centraal of vanuit Brussel-Zuid. Deze brengt u rechtstreeks naar het culturele Moûtiers dat vlakbij de skigebieden ligt. 

Courchevel

Courchevel is gelegen op slechts 149km van Genève, dat is ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden. Vanuit Lyon is het nog 187km reizen tot aan Courchevel, vanuit Nice 550km en vanuit Parijs 600km. 

Er rijden regelmatig bussen naar het dorp vanuit Moutiers, Chambery, Genève en Lyon, maar er is ook een helikopterservice beschikbaar die u kan komen oppikken bij de grootste luchthavens. 

Val Thorens

Val Thorens is eenvoudig bereikbaar met de auto, ondanks dat het skioord autovrij is. Er is namelijk een ruime parking (Valthoparc parking) aanwezig waar u kan parkeren voor 65 euro per week. Er is een gratis shuttledienst aanwezig om u naar uw hotel te brengen. Hiervoor dient u wel vooraf te reserveren. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u via Metz (Frankrijk) rijdt, u nog 80 euro (heen/terug) aan tolkosten dient te betalen. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution