Wat te doen?

Val d'Isère

Het mooie Val d'Isère is vernoemd naar de rivier de Isère waaraan het dorp gelegen is. Het is een authentiek bergdorp. Er is een oud en nieuw gedeelte in het dorp. In het oude gedeelte kan u perfect cultuur opsnuiven terwijl het nieuwe vol staat met cafés, restaurants en pleintjes. Het dorp grenst aan het grote nationale park van Frankrijk, namelijk Vanoise. Dit is de ideale omgeving om lange wandelingen en fietstochten te maken. 

Verder kan u in het dorp altijd terecht in de bioscoop of in één van de discotheken. Er zijn eveneens openluchtzwembaden, thermale baden, een solarium, een wellnesscentrum, een fitnesscentrum en enkele volleybal- en basketbalvelden in het dorp. Ook kan u prachtige paraglidevluchten maken. 

Ook voor kinderen en families is Val d'Isère een paradijs. Er zijn avonturenparken, speeltuinen, kinderprogramma's en aangepaste wandelprogramma's speciaal voor de kleinsten. Ook is er een minigolfbaan en kan men paardrijden in de omgeving. 

Espace Killy

Val d'Isère is gelegen op 1850m hoogte en is een ontzettend sneeuwzeker gebied en er zijn slechts vier maanden zonder sneeuw. Het skigebied, de Espace Killy, bevindt zich rond het dorp en vanuit Val d'Isère moet u nooit ver gaan om te skiën. Ook 's nachts mag u hier skiën. Het is uitstekend voor gevorderden en de mogelijkheden voor lange tochten te maken zijn eindeloos. Er zijn nauwelijks vlakke stukken en ook de liefhebbers van off-piste kunnen hier hun hart ophalen. Ook qua skiën is het een ontzettend kindvriendelijk dorp en wat de après ski betreft zal u zich zeker niet vervelen. Er is eveneens een klein zomerskigebied onder de Pointe de Montet.

Tignes

Tignes is nabij Val d'Isère gelegen en deelt hetzelfde skigebied. Het dorp is gelegen op 2100m hoogte en bevindt zich vlakbij skiliften. Ook de après-ski is hier geweldig. Er worden regelmatig grote feesten gehouden. Het dorp is vrij modern. Je kan hier het hele jaar door skiën, het is hier als het ware altijd winter, in de zomer doet u dit op de gletsjer van La Grande Motte. Het is vooral een uitstekende bestemming voor gevorderden. 

Het dorp zelf beschikt over veel uitgaansmogelijkheden, een concertzaal, een bioscoop, talrijke restaurants en bars, een wellnesscentrum, een sauna en een fitnesscentrum. Ook kan u prachtige paraglidetochten maken. 

Hoe geraakt u er?

De dichtsbijzijnde luchthavens zijn die van Chambéry (143km), Grenoble (216km), Lyon (220km) en Genève (226km). Van daaruit kan u steeds de trein of een taxi nemen tot in het hartje van Val d'Isère. Het dorp zelf is autovrij, dus hier dient u wel rekening mee te houden indien u wenst er zelf naartoe te rijden. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution