Travel Experts werkt samen met 's werelds grootste, oudste en meest ervaren helikopterski organisatie. Zij verzorgen met elf lodges, waarvan zeven remote, in een gebied van 16.000 km2 de mooist denkbare vorm van wintersporten voor een paar duizend mensen per jaar.

Stelt u zich eens voor: 8 tot 18 keer per dag omhoog met de helikopter, met steeds weer nieuwe afdalingen in de jaarlijks 25 tot 30 meter poeder die in die omgeving valt.

“The most fun a human being can have standing up!” is één van de talloze reacties op onze skiformule.

Al meer dan 50 jaar wordt er met veel passie gewerkt aan het creëren van deze sport. De combinatie van luxe lodges, de beste sneeuw ter wereld en immens veel ruimte maken heliski tot een enorm succes en een niet te missen ervaring voor de wintersport liefhebber.

Wat?

Heliskiën is een unieke manier van een gebied per ski te verkennen. Een helikopter brengt u van uw verblijf naar een hooggelegen gebied van waar u lange en spectaculaire afdalingen kan maken. Enige off-piste ervaring kan altijd van pas komen, omdat deze gebieden niet netjes geprepareerd zijn en u hoogstwaarschijnlijk de eerste bent die hier door de verse sneeuw skiet. Een gids leidt de weg in het immense gebied. 

Voor wie?

Een heliskireis is voor iedereen van 12 tot 85 jaar oud. Met een gering aantal piste ski weken tot de super “cracks”, iedereen heeft een bepaald niveau waaraan een specifiek programma kan gekoppeld worden.

Waar?

Met 11 geweldige heliski gebieden in de bergen van British Columbia bieden we meer ski- en boardterrein dan álle grote Noord-Amerikaanse skigebieden bij elkaar.
Het mooiste heliskiën dat er op de wereld te vinden is met een ruime keuze aan weidse alpine afdalingen of ‘tree skiing’.

Wanneer?

Het seizoen loopt van december tot eind april/begin mei. Deze gehele periode biedt fantastisch ski- en board mogelijkheden. Onze trips beginnen in december want dan is er meer dan genoeg sneeuw gevallen om goed te kunnen poederskiën en zijn de mogelijkheden vergelijkbaar met die van de rest van het seizoen. Onze winter begint eerder en eindigt later dan het seizoen van de Amerikaanse Rocky’s.

Skiën in de lente biedt verschillende sneeuwcondities, van corn snow* op zuidhellingen tot poeder op noordhellingen. Gedurende deze tijd van het jaar wordt er voornamelijk op de hoge open alpine afdalingen geskied. In de lente zijn de dagen langer en warmer waardoor men meer kan skiën dan eerder in het seizoen.

*Corn Snow bestaat uit grof gekorrelde, ronde kristallen die worden gevormd tijdens het constant smelten en bevriezen van de bovenlaag. Ondanks dat je er niet diep inzakt is het ideaal om op te skiën en boarden. Voor ervaren heliskiers is het een gewilde vorm van skiën. Het is geen papperige vorm van half gesmolten sneeuw en heeft toch een stevige structuur. Het is de makkelijkst skibare conditie in verhouding tot alle mogelijke vormen van diepe sneeuw.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution