Italië

Italië is hét land waar heerlijk eten, gezellige après-skibars en prachtige landschappen samenkomen. Er zijn talrijke skigebieden te vinden en doordat veel ervan met elkaar worden verbonden is het maken van lange skitochten geen probleem. De Italiaanse skigebieden bevinden zich aan de zuidkant van de alpenhoofdkam, waardoor u steeds goed weer heeft. De sneeuwzekerheid neemt hierdoor echter niet af doordat Italië goed geïnvesteerd heeft in sneeuwkanonnen

Val Gardena

Val Gardena is vooral bekend door de wereldberoemde Sella Ronda, een tocht waarbij men rond dit massief skiet. Uiteraard zijn hiernaast nog andere prachtige skigebieden, uitstekende restaurants en eveneens een geweldig panoramisch uitzicht met een oogverblindende natuur. Doordat Val Gardena gelegen is in het zuiden, geniet u hier vaak van goed weer. De après-ski is zeer gezellig, vooral in Sankt Ulrich en Wolkenstein.

Via Lattea

Het immense skigebied van Via Lattea wordt gevormd door Montgenèvre, Mont de la Lune, Claviere en Sestrière en het strekt zich uit over Frankrijk en Italië. Het eten op de pistes is hier geweldig, vooral in het Italiaanse gedeelte. Liefhebbers van off-piste zullen het hier zeker naar hun zin hebben met de verschillende lariksbossen en steile hellingen. De leukste pistes zijn die van Soureau, Piste 3bis en Piste 100.

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is een ontzettend sneeuwzeker gebied doordat het hoog gelegen is. Her wordt zelfs in oktober al geopend! Breuil-Cervinia is een prachtig gebied om lange tochten te maken, en het is tevens een rustig gebied met moderne liften en heerlijk eten. Ook kinderen zijn hier meer dan welkom en er ligt een mooi kinderland in het dorp in het Aosta-dal, onder de Matterhorn. Dit dorp heeft 's werelds langste afdaling van wel 22km, namelijk de Klein Matterhorn-Valtounenche, en de meeste hoge skiliften van Europa.

Monte Rosa

Het uitgestrekte skigebied Monte Rosa gelegen in Aosta biedt voor ieder wat wils. De grootste bergen zullen zeker indruk maken op u! Het skigebied heeft zelfs vier bergtoppen die hoger zijn dan de Matterhorn en het beschikt over drie dalen. Doordat u tussen de bomen skiet zal u niet veel last hebben van de wind.

Val di Sole

Val di Sole vindt men terug in Trentino en betekent 'Dal van de Zon'. In dit sneeuwzekere gebied schijnt de zon heel vaak, dus u bent gegarandeerd van heerlijk skiweer. Er zijn hier verschillende skidorpen te vinden, zoals Madonna de Campiglio, Folgarida en Mezzana-Marilleva. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima terecht. Lange tochten maken en door de bomen naar beneden skiën, onderweg in één van de pisterestaurants lunchen of dineren, en nadien nog enkele lekkere drankjes in de après-ski: het kan allemaal!

Cortina d'Ampezzo

Het welbefaamde Cortina d'Ampezzo bevindt zich in het Italiaanse Veneta, in de Dolomieten. Van wereldwijd komen mensen naar hier om te skiën. Er is een lange voetgangerszone vol bars, restaurants, clubs en winkels. Verder worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals ijshockey, schaatsen, curling, polo en FIS wedstrijden.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution