In het prachtige gebied Sondrio bevindt zich het skiparadijs Bormio - Alta Valtellina. Het zijn voornamelijk losse deelgebiedjes waarvan Bormio veruit de bekendste is. Na een stevige sneeuwbui is het gebied, dat net boven de Po-vlakte is gelegen, een waar paradijs voor freeriders. De pistes zijn zeer goed onderhouden en zowel beginners als gevorderden zullen zich hier amuseren. 

Bormio bevindt zich aan de voet van de Passo Dello Stelvio, een heel bijzondere bergpas waar er exclusief in de zomer kan geskiet worden! De Passo Dello Stelvio is vrij vlak en uitstekend voor beginnende skiërs. Verder is deze berg heel leuk voor fietsers en wandelaars.

Wat te doen?

Bormio zelf is een aangenaam gebied voor families en staat bekend als dé bestemming voor actieve vakanties. Naast skiën kan u hier namelijk ook wandelen, mountainbiken, wielrennen, motorrijden, enzovoort. Er zijn verschillende bergpassen aangelegd zodat u prachtige tochten kan maken. De bekendste zijn de Stelviopas en de Gaviapas, die met 2500m hoogte de hoogste zijn van Europa. 

Na een intense dag vol sport kan u terecht in Bagni Vecchi, een therm die zich voor een deel in een grot bevindt aan de voet van de Stelviopas. 

Hoe geraakt u er? 

Alta Valtellina ligt op nog geen twee uur rijden van het oogverblindend mooie Milaan! Zo bent u vanaf het vliegveld dus snel aan de skipistes. Naar Bormio is het nog 2u37min vanaf Milaan.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution