Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is een ontzettend sneeuwzeker gebied doordat het hoog gelegen is. Het wordt zelfs in oktober al geopend! Het beschikt over 322km aan pistes en het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Breuil-Cervinia is een prachtig gebied om lange tochten te maken, en het is tevens een rustig gebied met moderne liften en heerlijk eten. Ook kinderen zijn hier meer dan welkom en er ligt een mooi kinderland in het dorp in het Aosta-dal, onder de Matterhorn. Dit dorp heeft 's werelds langste afdaling van wel 22km, namelijk de Klein Matterhorn-Valtounenche, en de meeste hoge skiliften van Europa. 

Wat te doen?

Liefhebbers van hooggebergte voelen zich onmiddellijk thuis in het gebied van Breuil-Cervinia. Het Aoste-dal waarin het zich bevindt wordt namelijk omgeven door vier toppen van wel meer dan 4000 meter, waaronder de Matterhorn! 

Daarnaast is er ontzettend veel cultuur terug te vinden. Zo kan u de resten van een Romeinse brug over de Marmore bezichtigen of een bezoekje brengen aan een middeleeuws kasteel. Verder is er Chamois, het hoogst gelegen plekje van Italië waar men enkel met een kabelbaan kan geraken. 

Wilt u zich graag laten overdonderen door de natuur? Geen probleem: op zo een drie kilometen van Valtourneche situeert zich de Gouffre des Busserailles, een geheel van indrukwekkende watervallen en grotten. 

In de autovrije hoofdstraat van het dorp, Via Carrel, zal u zich lang kunnen vertoeven in één van de vele souvenirwinkels, skishops en pizzeria's. 

Hoe geraakt u er? 

Met het vliegtuig opteert u best om in Turijn of Milaan te landen. Turijn bevindt zich op nog 110 kilometer van het dorp terwijl Milaan op 180km ligt. Tevens is het prima bereikbaar per trein, waarbij u best uitstapt in Châtillon/ Saint-Vincent. Van zowel de luchthaven als het treinstation brengen bussen u naar het dorp. Uiteraard kan u ook met de auto gaan. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution