Cortina d'Ampezzo

Het welbefaamde Cortina d'Ampezzo bevindt zich in het Italiaanse Veneta, in de Dolomieten. Van wereldwijd komen mensen naar hier om te skiën. Er is een lange voetgangerszone vol bars, restaurants, clubs en winkels. Verder worden er regelmatig evenementen georganiseerd zoals ijshockey, schaatsen, curling, polo en FIS wedstrijden. 

Behalve wintersport zijn hier nog veel andere activiteiten te doen. Mountainbiken, wandelen, fietsen, ... en dit allemaal in de prachtige Dolomieten. Bezoek zeker het Lago di Sorapiss of één van de andere meren zoals Lago di Federa of Lago Pianozes een keer.

Het centrum herbergt veel leuke winkels, bars en restaurants. Tevens is er het Museo Della Grande Guerra 1914-1918 dat een fascinerende collectie heeft van de Eerste Wereldoorlog. 

Hoe geraakt u er?

Vanaf Brussel is het 1021km rijden tot aan Cortina d'Ampezzo. U rijdt best via Kufstein, maar let er wel van tevoren op dat u een vignet aankoopt, dit is immers verplicht vor elke meter Oostenrijkse snelweg. Een andere optie is om via de grensovergang bij het Oostenrijke Reutte te rijden, hiervoor heeft u geen vignet nodig maar kan het wel zeer druk zijn in het weekend. Als u langs hier rijdt, moet u tevens over de Fernpass die u bij sneeuwval best vermijdt omdat er snel enorme files kunnen ontstaan. 

Daarnaast kan u ook het vliegtuig nemen naar Venetië, van waaruit het nog grofweg 1u47min rijden is, of naar Innsbruck, van waaruit u er nog 2u22min over doet. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution