Wat te doen?

Monte Rosa

Het uitgestrekte skigebied Monte Rosa gelegen in Aosta biedt voor ieder wat wils. De grootste bergen zullen zeker indruk maken op u! Het skigebied heeft zelfs vier bergtoppen die hoger zijn dan de Matterhorn en het beschikt over drie dalen. Doordat u tussen de bomen skiet zal u niet veel last hebben van de wind. 

Monte Rosa biedt uitstekende mogelijkheden om tochten te maken en er zijn fantastische off-pistes te vinden. Het eten is er geweldig en niet te duur. De après-ski is in de meeste dorpen zeer sfeervol.

Gressoney

Gressoney is een prachtig dorp met behalve skiën nog vele andere mogelijkheden tot activiteiten, zoals wandelen, fietsen en mountainbiken. Het is er enorm sfeervol door de authenticiteit die er heerst. Er is quasi geen beter dorp om te verblijven als het aankomt op locatie in het skigebied van Monte Rosa, want van hieruit kan u onmiddelijk alle kanten op. Gressoney ligt in Val d'Aosta. 

Champoluc

Champoluc ligt net iets meer aan de kant van het skigebied Monte Rosa, maar er zijn hier wel heel veel pistes te vinden en men bereikt snel het gebied. Verder is het een prachtig en rustig authentiek dorpje met lekker eten. Champoluc is ook de ideale verblijfplaats als u met kinderen reist, want er zijn makkelijke blauwe pistes te vinden vlak boven het dorp. Ook zijn er gezellige winkeltjes en bars te vinden. 

Hoe geraakt u er? 

Het skigebied van Monte Rosa is te bereiken door Frankrijk via 'Genève', waar u nog wel tol dient te betalen, maar u bespaart de aankoop van een Zwitsers Vignet omdat u hier niet in Zwitserland komt. Daarna moet u nog dor de Mont Blanc tunnel waar u nogmaals tol dient te betalen. U kan ook met het vliegtuig gaan, waarbij u best naar Milaan Malpensa vliegt, dat zich op 110km van het skigebied bevindt en van waaruit u nog een kleine twee uurtjes rijdt naar Monte Rosa. U kan ook in Turijn landen van waaruit het slechts 1u19min rijden is over een afstand van 167km. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution