Wat te doen?

Val di Sole vindt men terug in Trentino en betekent 'Dal van de Zon'. In dit sneeuwzekere gebied schijnt de zon heel vaak, dus u bent gegarandeerd van heerlijk skiweer. Er zijn hier verschillende skidorpen te vinden, zoals Madonna de Campiglio, Folgarida en Mezzana-Marilleva. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima terecht. Lange tochten maken en door de bomen naar beneden skiën, onderweg in één van de pisterestaurants lunchen of dineren, en nadien nog enkele lekkere drankjes in de après-ski: het kan allemaal! 

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio is één van de bekendste wintersportdorpen in Italië. Het heeft een zeer goede locatie in het skigebied doordat het centraal gelegen is. Het is er tevens een enorm sfeervol en levendig dorp. Het beschikt over veel faciliteiten speciaal voor kinderen zoals een oefenpiste die vlak naast het dorp gelegen is. De après-ski is zeker ook gezellig op Italiaanse wijze. Ook zijn hier enkele leuke boetieks en hoge kwaliteitswinkels. Vooral de regionale producten zijn hier geliefd, zoals honing, jam of knoflooksalami. Naast skiën kan u hier ook terecht in een theater, een concertzaal, een bioscoop, enkele discotheken, een fitnesscentrum, ijsbaan, en nog veel meer. Er zijn paraglidemogelijkheden en een hondenslee, en tijdens evenementen en oud en nieuw worden er fakkeltochten gehouden. 

Folgarida

Folgarida is het dorp bij uitstek als u met kinderen reist. Hier vindt u onder meer een uitstekend kinderland en een kinderopvang. Het kent tevens een goede locatie in Val di Sole en er zijn meerdere accommodaties die ski-in, ski-out aanbieden. Er zijn echter wel weinig après-skimogelijkheden. 

Mezzana-Marilleva

Het gastvrije dorp Mezzana bestaat uit Marilleva 900 en Marilleva 1400 die ideaal gelegen zijn in het skigebied van Val di Sole. Vanuit Marilleva 1400 heet u zelfs direct aansluiting op de vele pistes. Vanaf Marilleva 900 moet u eerst nog met een transfer naar boven. Beide dorpen beschikken over leuke uitgaansmogelijkheden met gezellige bars. Er is ook een concertzaal te vinden, een kinderopvang, een sauna, ijsbaan, fitnesscentrum en een zonnecentrum. Verder kan u hier ook boogschieten, raften en canyoning. 's Avonds kan u heerlijk genieten van authentieke Italiaanse gerechten. 

Hoe geraakt u er? 

Val di Sole bevindt zich het dichtstbij de luchthaven van Verona van waaruit u een transfer kan nemen naar één van de dorpen. Er is een treinstation in Marilleva 900. Als u met de auto gaat zijn er doorgaans meer den voldoende parkeerplaatsen, meestal zijn deze betalend. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution