Val Gardena

Het wintersportgebied Val Gardena is gelegen in Zuid-Tirol en centraal in de Dolomieten. Het is vooral bekend door de wereldberoemde Sella Ronda, een tocht waarbij men rond dit massief skiet. Uiteraard zijn hiernaast nog andere prachtige skigebieden, uitstekende restaurants en eveneens een geweldig panoramisch uitzicht met een oogverblindende natuur. Doordat Val Gardena gelegen is in het zuiden, geniet u hier vaak van goed weer. De après-ski is zeer gezellig, vooral in Sankt Ulrich en Wolkenstein. 

De Sella Ronda verbindt de vier grootste dalen in de regio met elkaar en is zowel voor gevorderden als voor beginners geschikt. Het landschap is prachtig doordat men rond de loodrechte randen van het massief skiet. Het kleinste dorp is Wolkenstein (Selva). Dit charmante dorpje is een goede verblijfplaats als u snel aan de Sella Ronda wilt zijn.

Val Gardena is een waar paradijs voor kinderen door zijn strakke pistes, moderne liften en de Seiser Alm, een skigebied met een professioneel kinderland. Het is hier vrij sneeuwzeker. 

Verder is er het skigebied Dolomiti Superski waarmee Val Gardena verbonden is. Dit gebied strekt zich ernorm ver uit in de Italiaanse Dolomieten. 

Wat te doen?

Vanuit het dan van Val Gardena bent u zo in het Dolomietengebergte! Zodanig is Val Gardena het ideale startpunt voor prachtige wandelingen in een internationaal gerenommeerd ski- en wandelgebied. Daarnaast komen hier drie culturen en talen samen, namelijk Duits, Italiaans en Ladinisch. Deze laatste cultuur is zeer typisch voor dit gebied en vindt u dan ook overal terug, onder meer zelfs in de restaurants! Let vooral op de Ladinische houtsnijkunst die typerend is voor deze cultuur. 

Verder biedt Val Gardena een heleboel speciale berghutten die elk hun eigen kenmerken hebben. Zo kan u in de ene heerlijk eten en biedt een ander een panoramisch uitzicht. 

Hoe geraakt u er?

Met de auto naar het skigebied van Val Gardena is zeker mogelijk, maar u moet u zich er wel van bewust zijn dat hier regelmatig veel sneeuw kan vallen. In Val Gardena is de auto vrij overbodig doordat er skibussen rijden en u de skipisten zeer gemakkelijk kan bereiken via gondels en liften.

Wilt u met het vliegtuig, dan is het het beste om te landen in Bolzano, Innsbruck, Verona, München of Milaan van waaruit u gemakkelijk met de bus of de trein naar Val Gardena reist. Veel hotels voorzien tevens een pick-up service bij treinstations en sommige hotels kunnen zelfs op verzoek helikoptertransfers regelen vanaf de grote Italiaanse luchthavens. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution