Via Lattea 

Het immense skigebied van Via Lattea wordt gevormd door Montgenèvre, Mont de la Lune, Claviere en Sestrière en het strekt zich uit over Frankrijk en Italië. Het beschikt over 400km aan skipistes en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook kinderen zijn meer dan welkom: er zijn voldoende simpele pistes, veilige skiliften en slow-ski pistes. Verder is het gebied erg sneeuwzeker door zijn ligging op de alpenhoofdkam. Het eten op de pistes is hier geweldig, vooral in het Italiaanse gedeelte. Liefhebbers van off-piste zullen het hier zeker naar hun zin hebben met de verschillende lariksbossen en steile hellingen. De leukste pistes zijn die van Soureau, Piste 3bis en Piste 100. 

Sestrière

Sestrière is een tof wintersportdorpje dat goedkope restaurants en accommodatie kent. De locatie in het skigebied mag er ook zijn en het is waarschijnlijk de beste plaats om te beginnen aan skitochten. Het is een geweldig familiegebied waar kinderen meer dan welkom zijn. Verder is hier ook 's avonds voldoende te beleven: er zijn restaurantjes, bars, caféetjes, ... 

Claviere 

Claviere is gelegen op de grens van Italië en Frankrijk. Het beschikt over wondermooie pistes in een bos en is zo de ultieme bestemming voor liefhebbers van zowel wintersport als natuur. Het biedt een panoramisch uitzicht op de Mont Chaberton (3131m). 

Montgenèvre

Montgenèvre heeft een zeer goede locatie in het skigebied van Via Lattea, ondanks dat het gelegen is in een uithoek van het skigebied. Doordat het één van de oudste wintersportdorpjes is, is het er ook ontzettend sfeervol. Zelfs de nieuwbouw is in de oude stijl ontworpen! Tevens is het een zeer kindvriendelijk gebied. 

Wat te doen?

Sestrière

U ziet ze al van ver: de twee opvallende torens, één rode en één witte, die het dorpje van Sestrière domineren. Hier zit al een hele geschiedenis achter, ze werden namelijk onder leiding van Giovanni Agnelli (de oprichter van Fiat) gebouwd in 1930 met als doel een vakatieoord te creëren vor de werknemers van de Fiat-fabriek in Turijn. Naast al de geschiedenis die het dorp bezit, is Sestrière de perfecte uitvalsbasis voor een hele hoop winteractiviteiten in een schitterende omgeving. In de zomer is het mogelijk om te golfen op de exclusieve 18-holes golfbaan 'Il circolo Golf Sestrière'. Dit is tevens één van de hoogstgelegen golfbanen in Europa! Daarnaast zijn er tennisvelden, voetbalvelden, atletiekbaen, enzovoort. Shoppen doet u hier zonder problemen in één van de exclusieve winkels. 

Montgenèvre

Montgenèvre kreeg reeds in 1907 de eer om de eerste internationale skiwedstrijd te organiseren. Om deze reden werd er in 2014 een mooi herdenkingsbeeld van schansspringers in legerkleding aan de rand van het dorp geplaatst. Net buiten het dorp bevindt zich een obelisk die afstamt uit 1804 ter ere van Napoleon. Deze obelisk markeert de grens tussen Frankrijk en Italië, die na WOII echter nog wat werd verlengd. 

In het dorp zelf is zeker ook wat cultuur te vinden! Zo staat er op het dorpsplein een kanon dat gericht is op het Fort du Chaberton. Dit fort werd beschoten door Frankrijk wat de overwinning op Italië tekende. 

Ook in de zomer kan u hier ontzettend veel beleven. Zo kan u golfen, mountainbiken, wandelen, en nog zoveel meer! 

Hoe geraakt u er? 

Montgenèvre en Sestrière zijn eenvoudig bereikbaar met de auto vanuit Chambéry via de Maurienne-vallei, de Fréjustunnel en dan via Oulx zuidwaarts verder reizen. Een andere optie is om via Grenoble te reizen. Beide wegen gaan over Franse tolwegen met Lyon als grootste knelpunt. Daarnaast kan u ook eerst met de Thalys naar Parijs van waaruit u de trein naar Oulx kan nemen. Vanuit Oulx rijden er regelmatig shuttlebussen naar Montgenèvre. Met het vliegtuig landt u best in Turijn, van waaruit het nog 1u15min reizen is naar Montgenèvre. Verder kan u ook landen in Chambéry of Grenoble.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution