Ski Arlberg

Al decennia lang staat het prachtige gebied van Arlberg bekend om zijn sneeuwzekerheid, zijn schoonheid en de geweldige pistecondities. De 305km aan pistes zijn uitgerust met de modernste kabelbanen en liften en het is vooral voor gevorderden een paradijs. Als beginner kan u best kiezen voor Lech en Warthschröcken. Lech is veruit de beste optie voor kinderen, maar in elk dorp zijn skischolen te vinden voor de kleinsten. 

Liefhebbers van off-piste moeten gewoon naar Arlberg gaan. Maandenlang kan men hier nieuwe afdalingen ontdekken en de afdaling vanaf de Valluga is een must. Hier moet u wel een berggids voor meenemen. Ook de Schindler Kar (St. Anton) is het bezoeken waard. 

Er zijn voldoende restaurants te vinden op de pistes, zowel gezelige berghutten en grote restaurants. 

Ski Arlberg is tevens één van de meest populaire skigebieden in de Alpen, waarvan Sankt Anton en Lech veruit de bekendste dorpen zijn. 

Wat te doen?

Sankt Anton am Arlberg

Sankt Anton is veruit één van de bekendste plaatsen in Oostenrijk. Het heeft een geweldige locatie in het skigebied en wordt goed verbonden met Zürs zodat u lange tochten kan maken. De sfeer is er geweldig en het dorp is nog zeer authentiek. De Mooserwirt is misschien wel dé après-skitent van de Alpen, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden waar u tot in de vroege uurtjes kan losgaan. Een leuk weetje is dat hier in 1903 de eerste skischool ter wereld werd geopend. 

Zürs

Ook Zürs heeft een goede locatie in het skigebied en wordt verbonden met St. Anton. Voor après-ski kan u wel best naar een ander dorp trekken, maar een terrasje doen gaat zeker wel. Het dorp kijkt uit op de Valluga (2811m). Er zijn veelal exclusieve hotels te vinden. In de zomer is het een rustig bergdorpje waar u heerlijk kan wandelen, fietsen, hiken en mountainbiken. 

Lech

Lech wordt verbonden met Warth en Schröcken en tevens ook met Sankt Anton. Dit maakt het een ideale verblijfplaats van waaruit u lange tochten kan maken. Lech is een zeer kindvriendelijk dorp met een heleboel oefenpistes en een geweldig kinderland. Er worden ook veel privélessen gegeven aan de kleinsten. Voor sfeer moet je hier zijn: Lech is een prachtig dorp met authentieke chalets en moderne gebouwen. De après-ski is weliswaar minder dan in Sankt Anton, maar nog altijd zeer gezellig. 

Oberlech

Oberlech is eveneens een zeer kindvriendelijk dorp met een tof kinderland en een aantal rollende tapijten. De locatie is wederom ideaal doordat u zich altijd vlakbij de pistes bevindt. Voor après-ski moet u echter niet naar hier gaan, maar de sfeer is zeker wel in orde. Het is een vrij rustig dorp met veek mooie chalets, hotels en pensions midden in de natur. Het dorp is autovrij: u moet parkeren in het lagergelegen Lech van waar u met de cabinebaan of de nachtbus naar Oberlech kan. 

Hoe geraak je er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck op 115km rijden, Zürich bevindt zich op 194km rijden. Van daaruit kan u een taxi of transfer nemen naar het skigebied.

Komt u met de auto naar St. Anton, kan u meestal gratis parkeren aan uw hotel. In Zürs kan u eveneens gratis parkeren en in Lech is het enkel gratis met een skipas. Vergeet vooral uw sneeuwkettingen niet! Let wel op dat Oberlech autovrij is. Gaat u hierheen met de auto, parkeert u best in het lagergelegen Lech van waaruit u met de cabinebaan of de nachtbus naar Oberlech kan reizen. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution