Obergurgl-Hochgurgl is een aangenaam gebied voor gevorderden en freeriders en bevindt zich in Tirol. Er zijn weinig vlakke stukken zodat u weinig moet steppen en prachtige kleine tochten kan maken. De wachtrijen zijn meestal niet lang door de moderne skiliften. Het eten op de pistes is overheerlijk. Tevens is het skigebied van Obergurgl-Hochgurgl zeer sneeuwzeker door de hoge ligging. Als beginner kan u dit gebied best even overslaan doordat de pistes zeer pittig kunnen zijn. Hier is ook één van de zwaarste buckelpistes van Oostenrijk te vinden, namelijk de Hohe Mut. 

Wat te doen?

Obergurgl

Obergurgl is goed gelegen in het skigebied en is dusdanig een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Gelegen op een hoogte van 1930m is Obergurgl het hoogstgelegen kerkdorp van Oostenrijk.   

Voor kinderen is er een uitgebreid kinderland waar ze zich urenlang zullen amuseren. Er is een gezellige après-ski, maar niet zo uitbundig als we van de meeste Oostenrijkse dorpen gewoon zijn. 

Verder is het perfect mogelijk om te gaan bergklimmen, wandelen, fietsen, enzovoort. Ook kan u van hieruit verder het Ötztal in, waar er prachtige bergmeertjes zijn om verschillende watersporten te beoefenen. 

Hochgurgl

Hochgurgl is hoger gelegen dan Obergurgl, op 2150m. U kan dus direct skiën zodra u uw hotel uitstapt. Het is echter minder geschikt voor vakanties met kinderen door de grote hoogte en het gebrek aan faciliteiten. Het uitzicht vanaf Hochgurgl is wondermooi. 

Ook in de zomer is het hier prachtig en is het de perfecte uitvalsbasis voor lange wandelingen en bergbeklimmingen. 

Hoe geraakt u er? 

Beide dorpen zijn gelegen in het Ötztal en er moet dus een groot stuk binnendoor gereden worden vooraleer men één van de dorpen kan bereiken. 

Met het vliegtuig kan u best landen in Innsbruck, van waaruit u een transfer kan nemen naar Obergurgl-Hochgurgl. U kan ook met de trein naar Innsbruck of Ötztal reizen van waaruit u een bus of taxi kan nemen.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution