Het uitgestrekte skigebied van Adelboden-Lenk zal menig hart sneller doen slaan. Met wel 210km aan pistes beleeft u hier urenlang skiplezier. Het is uitstekend geschikt voor gevorderden en freeriders en het is er heerlijk rustig! Op de pistes zijn er toprestaurants te vinden die u voorzien van het lekkerste eten en niet eens zo duur! Adelboden-Lenk is echter wel minder geschikt voor kinderen en beginners door de pittige pistes. 

Wat te doen?

Adelboden-Lenk is een paradijs voor de reiziger die na het skiën nog graag ontspant in een lekker warme sauna of zich laat verwennen in de spa van zijn hotel. Het berglandschap nodigt uit tot verkenning van de natuur, en dat is hier dan ook erg goed mogelijk! Er zijn 300km aan wandel-, thema- en trekkingpaden te vinden die ook perfect geschikt zijn voor rolstoelen. Er zijn tevens veel fiets-en mountainbikeroutes te volgen. Daarnaast zijn er ook nog enkele traditionele berlandbouwbedrijven met alpenhutten en kaasboerderijen die zeker een bezoekje waard zijn! 

Qua skiën zijn hier enkele unieke zaken te vinden. Zo bevindt zich in dit gebied de wereldbeker-skipiste op de Chuenisbärgli waar jaarlijks in januari de FIS Ski World Cup Adelboden plaatsvindt. Ook kan u terecht in Trottiland met 45km aan pistes en 7 routes. Dit is een pistennet waarbij u vanaf de Sillerenbühl en de Hahnenmoos pijlsnel afdaalt tot recht in het dorp! 

Wilt u eens een uniek avondje uit eten? Dan moet u in Fondue Igloo zijn! Hier krijgt u bij romantisch kaarslicht een heerlijke fondue in een iglo. Het is tevens het grootste fonduerestaurant ter wereld. 

Nog meer nood aan iglo's? Ga dan in maart zeker eens een keertje naar het Igloo Festival, waarbij iglofans samenkomen op de Engstligenalp bij Adelboden om hun eigen wereld van sneeuw en ijs te bouwen! 

In februari kan u deelnemen aan de Horäschlittä Renä, een hoornsleewedstrijd waarbij 100 duo's hun hoornslee op topsnelheid naar de finish besturen. Ook nog in februari is het mogelijk om 's nachts eens een keer de wereldbekerafdaling te maken van de Chuenisbärgli. Op het einde volgt een unieke laser- en sneeuwsportshow. 

De Höi-Turm is de eerste en de enige klimtoren in Berner Oberland. Dus als u eens een dagje niet op de latten wilt staan, kan u altijd eens gaan klimmen! 

De natuur is hier werkelijk oogverblindend mooi. Zo is er de Cholerenschlucht, een ruige kloof van de Tschentbach met indrukwekkende watervallen, authentieke watermolens en uitgesleten rotsen. Nog meer watervallen spotten? Ga dan naar Engstligenfälle. Hier vindt u nog twee prachtige watervallen met in totaal een hoogteverschil van wel 600m! 

Hoe geraakt u er? 

Lenk is gemakkelijk te bereiken met het vliegtuig in combinatie met de trein of de bus. Het dichtsbijzijnde vliegveld is Bern, van waaruit her nog een kleine 40 minuutjes rijden is. U kan ook het vliegtuig naar Basel nemen van waaruit u er nog 1 uur en 43 minuten over doet. Uiteraard kan u ook met de auto gaan. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution