Het skigebied van Andermatt bevindt zich recht in het hartje van Zwitserland en is een ware uitdaging voor gevorderde skiërs. In totaal bezit het 55km aan skipistes, waarvan 23km zwarte, 16km rode en 16km blauwe pistes. Het hoogste punt bevindt zich op 2963m. Het is niet meteen het grootste skigebied, maar doordat het zo uitgestrekt is, zal u er zich toch dagenlang kunnen amuseren. Vooral freeriders kunnen hier hun hart ophalen, met name op de top van de berg Gemsstock.

Het skigebied van Andermatt bestaat uit 4 kleine skigebieden die met elkaar zijn verbonden. Ook is er nog een plateau vlakbij het dorp waar verschillende loipes te vinden zijn waar vrijwel altijd veel sneeuw ligt. 

Wat te doen?

Andermatt is gelegen in het Urserndal, dat wordt beschouwd als een van de meest bijzondere hooggelegen dalen van Zwitserland. De oogverblindend natuur in de omgeving is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. 

De regio Gotthard kent tevens een rijke geschiedenis waardoor cultuurliefhebbers zich hier onmiddelijk thuis zullen voelen. Vooral de architectuur, het dalmuseum en het Schöllenenravijn met de Duivelsbrug zullen u betoveren. Over deze Schöllenenkloof kon - volgens de legende - alleen met behulpvan de duivel een brug gebouwd worden om de mensenstroom over de Gotthardpas mogelijk te maken. 

Het mysterieuze Museum Sasso San Gottardo gelegen in de diepte van een berg en was nog niet zo lang geleden een zeer geheime artillerievesting van het Zwitserse leger. In de grot zelf kan met de schitterende reuzenkristallen uit de Planggenstock bewonderen. 

Verder kan men er in de zomer ook golfen op de 9-holes golfbaan van Gotthard Realp en de 18-holes golfbaan in Andermatt zelf. 

Hoe geraakt u er?  

Vanaf Brussel is het 741km rijden tot Andermatt. Maar u kan zeker ook met het vliegtuig: de dichtsbijzijnde luchthaven bevindt zich in Zürich op 126km, van waar u de trein of een taxi naar Andermatt neemt. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution