Arosa is gelegen in een open keteldal waardoor het er zeer zonnig is. In Arosa kunnen auto's maar moeizaam geraken, waardoor de Zwitserse lucht hier nog zuiverder is. Het dorp staat bekend als alpien kuuroord dat zeer geschikt is voor klimatotherapie. 

Wat te doen?

Arosa

Het skigebied van Arosa wordt verbonden met dan van Lenzerheide zodat zij tezamen de grootste sneeuwzekere skiregio vormen van Graubünden. Een waar paradijs dus voor elke wintersportliefhebber.  Het hoogste punt van het skigebied van Arosa bevindt zich op 2865m, het laagste op 1230m. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht in de 225km aan pistes, vooral de piste vanaf de Rothorn zal voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Lange tochten maken kan hier als nergens anders in Graubünden. Wachten moet hier nauwelijks doordat het een vrij rustig gebied is.

Er zijn verder twee sneeuwparken en een funslope voor extra veel plezier. In de winter zijn wandelaars, langlaufers, curling- en ijsstokspelers zeker ook meer dan welkom in dit prachtige gebied. 

Kinderen zullen niet meer weg willen uit de Arosa Junior Club, waar ze samen met leeftijdsgenootjes van over de hele wereld kunnen knutselen, padaloën, hutten bouwen en heerlijk eten. Er zijn ook plaatsen waar u samen met uw kinderen de eekhoorntjes kan voeren. 

De zomer staat garant voor de mooiste wandelingen, zoals bijvoorbeeld de 10-meren wandeling van wel 15km lang! Men zal hier van het ene naar het andere helderblauwe bergmeer wandelen. Ook mountainbikers kunnen langs de meest prachtige landschappen rijden en zelfs deelnemen aan verschillende evenementen voor mountainbikers. Verder is er ook nog een klimpark, het Schanfiggermuseum, kan men hier waterfietsen, enzovoort. 

Churwalden

Het skigebied van Churwalden is een zeer kinvriendelijkgebied. Het dorp zelf is heel rustig en ideaal voor een familievakantie. Het kinderland ligt vlak naast het dorp en wat verderop ligt het skigebied Arosa-Lenzerheide. 

Hoe geraakt u er? 

Arosa is gelegen op 766km van Brussel. Het vliegtuig is eveneens een goede optie: de luchthaven van Zürich is het dichtstbijgelegen. Uw tocht kan u vanaf daar verder zetten met de trein, er is een treinstation in Arosa en Valbella. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution