Belalp

Een ski-ervaring zoals in Belalp zal u niet snel ergens anders vinden. Dit prachtige ski-oord is gelegen in Wallis/ Valais en is heerlijk rustig doordat het nog niet zo bekend is. Er valt hier meer dan genoeg sneeuw om verzekerd te zijn van witte skipistes en tijdens afdalingen heeft u een fantastisch uitzicht op de Aletschgletsjer. Is het echt goed weer? Dan heeft u zelfs kans om de Mont Blanc en de Matterhorn te spotten! Er zijn geen vlakke stukken en de pistes zijn breed genoeg zodat u zich volledig kan laten gaan. 

Belalp is eveneens een ideaal skigebied als u met kinderen op wintersportvakantie wilt. Er zijn tal van goede skischolen te vinden en door de rustige gebieden is er weinig gevaar.

Hoe geraakt u er?

Belalp is eenvoudig te bereiken met zowel de trein als de auto. Er zijn twee dorpen in het gebied: Blatten en Naters. Naters beschikt over een treinstation. Vanaf het vliegveld van Genève is het nog 2u17 rijden tot aan het gebied, en vanaf de luchthaven van Zürich doet u er nog 2u52 over. Rijdt u zelf, vergeet dan zeker geen vignet te kopen voor de Zwitserse Autobahn. Deze is enkel verkrijgbaar per jaar en kost CHF 40. 

Als u graag de auto meeneemt, maar niet door heel Zwitserland wilt rijden, kan u ook de autotrein nemen van Kandersteg tot Goppenstein. Hiervoor zijn nauwelijks wachtrijen en reserveren is niet nodig. Dit kost ongeveer CHF30. Vanaf Goppenstein is het dan nog een klein uurtje rijden naar Belalp. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution