Crans-Montana ligt in het dal van de Rhone en hier zal u niet zoveel sneeuw vinden, maar op het plateau van 3000m hoog zal u verzekerd zijn van meer dan genoeg sneeuw. Het skigebied heeft voornamelijk hellingen langs de zuidkant, zodat u de hele dag in de heerlijke zon vertoeft. 

Elk jaar opnieuw verwelkomt Crans-Montana veel wintersportliefhebbers. Regelmatig zijn er vele internationale ski- en snowboardwedstrijden waar u naar kan gaan kijken. In totaal zijn er 160km aan skipistes te vinden, voor jong en oud en beginners en gevorderders. Je kan er ski- en snowboardlessen volgen en de ervaren skiërs kunnen de lift namen naar de gletsjer. Tijdens het skiën komt u enkele leuke bergrestaurants tegen die van zeer goede kwaliteit zijn.

Een groot voordeel aan Crans-Montana is dat het een vrij rustig gebied is met weinig wachtrijen aan de skiliften. 

Wat te doen?

Ski vanaf de gletjer Plaine Morte naar beneden, dit is waarschijnlijk één van de mooiste van het gebied. Wat hogerop bevinden zich enkele uitdagende rode pistes. Een afdaling vanaf de Piste National kan niet ontbreken, deze is met 12km de langste van het gebied. 

Beleef een unieke ervaring en ga nachtskiën! In het hoogseizoen wordt dit wekelijks georganiseerd. 

Ook in de zomer is hier vanalles te beleven. Wandelen, tennissen, squashen en zelfs canyoning, bergbeklimmen, waterskiën en hanggliden is mogelijk. Een andere zeer populaire sport hier is golfen. Veel hotels zijn vlakbij golfbanen gelegen. Mountainbiken is eveneens mogelijk. 

Een andere unieke activiteit die u in de omgeving kan doen is het maken van een boottocht op een ondergrond meer. In St.-Léonard, dat gelegen is tussen Sion en Sierre, bevindt zich het grootste, bevaardbare en onderaardse meer van heel Europa. Van gidsen krijgt u meer te weten over de geschiedenis en geologie van de grot. 

Hoe geraakt u er? 

Vanaf de luchthaven van Genève of Zurich neemt u een directe trein naar Sierre, waar u overstapt op een kabelspoortrein die u in het station van Crans Montana afzet. Vanaf Genève is het nog twee uur reizen, vanuit Zurich drie.

Eveneens kan u een taxi nemen vanaf de luchthaven of u kiest ervoor om met de eigen wagen te komen. Sommige hotels bieden een privéparking aan met al dan niet valetservice.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution