Davos

Davos in het Landwasserdal in Graubünden is de grootste bergvakantie-, sport- en congresplaats van de Alpen! Daarmee onderscheidt het zich al snel van andere skigebieden in Zwitserland. Tevens is ook het dorp met een hoogte van 1560m het hoogste van de Alpen. Het skigebied zelf is zeker de moeite met haar 228km aan skipistes. Het is zowel geschikt voor beginners en gevorderden als freeriders door de vele off-piste mogelijkheden. Vanuit Klosters kan er zelfs helemaal naar het Oostenrijkse Montafon geskiet worden via off-pistes. Door haar hoogte is het gebied heel sneeuwzeker.

Het skigebied bestaat uit vijf losse skigebieden, namelijk Parsenn dat Davos en Klosters met elkaar verbindt, Madrisa, Pischa, Jakobshorn en Rinerhorn. Het Parsenngebied is het grootste terwijl de Jakobshorn een droom is voor de snowboarders met zijn half- en monsterpipes.  Voor langlaufers is er 75km aan loipes te vinden. Ook ijsschaatsers kunnen zich uitleven op één van de twee kunstschaatsbanen of op de grootste natuurijsbaan van Europa! Nog eens acht rodelbanen maken het plaatje af. 

Wilt u na een intensieve dag skiën nog wat nagenieten, dan kan dat uitstekend in Davos. Davos staat namelijk internationaal bekend als kuuroord.

Eens iets uniek bezoeken? Ga dan op zoek naar de Monstein Bierbrouwerij: de hoogstgelegen brouwerij van Europa en tevens de eerste showbrouwerij van Graubünden. Als u een echte boekenwurm bent, zal u vast het boek "Zauberberg" al wel gelezen hebben. Wellicht zegt de titel "De Toverberg" u meer. De Duitse schrijver Thomas Mann inspireerde dit verhaal op de Schatzalp van 1861m hoog. De Schatzalp beschikt over een alpentuin met meer dan 800 verschillende plantensoorten uit de hele wereld die tot bloei komen in de maanden juni en juli. 

Andere activiteiten die u hier kan doen, zijn mountainbiken, winterwandelen, rodelen, paragliden ...

Hoe geraakt u er?

Wenst u met het vliegtuig te gaan, dan neemt u best een vlucht naar Zürich van waar het nog 158km oftewel 1u45min rijden is naar Davos Klosters Mountain. Eveneens kan u met de trein gaan: er zijn zowel treinstations in Davos als in Klosters. 

Gaat u met de auto, verzeker u er dan van dat u een vignet aankoopt voor de Zwitserse Autobahn. Dit is namelijk verplicht en kost voor één jaar CHF 40. Het is 777km rijden vanaf Brussel.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution