Het Emmental is een gevarieerde regio die gelegen is in het kanton Bern. Het wordt doorkruist door de rivier de Emme naar dewelke het dal vernoemd is. Er is hier zoveel te beleven dat u gewoonweg geen tijd zal hebben om u te vervelen: trektochten, potten bakken, paardrijden, goud wassen, bezoek aan de nationale musea, ... Vrijwel alles is mogelijk! De regionale producten zijn wereldwijd bekend, zoals bijvoorbeeld de Emmentaler kaas. De chefs in deze regio zullen dan ook veelvuldig hun verrukkelijke maaltijden bereiden met lokale ingrediënten. 

Skigebieden

De zes skigebieden in het Emmental beschikken dan misschien niet over het meeste aantal kilometer, maar het zijn wel zeer gezellige gebieden. Het Emmental heeft echter wel veel meer te bieden voor de actieve wandelaars, mountainbikers, golfers, ruiters, enzovoort. 

Het grootste van de zes skigebieden is Bumbach (Schangnau). Dit gebied beschikt over 10km aan skipistes die ook geschikt zijn voor snowboarders. Er zijn drie liften te vinden. Vervolgens is er het skigebied van Eggiwil - Netschbühl dat 3km skipistes bezit. De overige skigebieden hebben slecht tussen de 0,5-1km aan skipistes. 

Wat te doen?

Het Emmental heeft ontzettend veel te bieden, zowel qua activiteiten als cultuur. Zo kan u in Dürrenroth het nationale museum van Franz Gertsch bezoeken of een 'Emmentaler Kaasroute' volgen! Langnau is dan weer de ideale plaats om u terug te trekken van de dagelijkse drukte. U kan hier terecht in muisstille bossen of op de heuvels die een prachtig uitzicht bieden op de toppen van het Juragebergte. Verder is het zelfs mogelijk om lamatrektochten en ballonvaarten te maken, of om goud te wassen of aan canyoning te doen! 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution