Engelberg

In het hartje van Zwitserland bevindt zich het charmante dorp Engelberg. Het dorp werd gesticht in 1120 door ridder Konrad von Sellenbüren, die tijdens zijn tocht door het dorp de engelen hoorde zingen. In de tweede helft van de 19e eeuw profileerde het dorp zichzelf als een waar wellnessresort, en later in het begin van de 20e eeuw plaatste men hier skiliften zodat het een paradijslijke skibestemming werd. 

Het skigebied van Engelberg is een veelzijdig skigebied dat bestaat uit twee delen: Titlis en Brunni. Deze zijn verbonden door een gratis busdienst die elke 10 minuten rijdt. Het is fantastisch voor gevorderden en freeriders. Als freerider is de 'Laub' een prachtige off-piste om eens te doen. Engelberg is zeer sneeuwzeker en beschikt ook nog eens over een gletsjer, zo bent u verzekerd van goed skiweer! 

Verder mag u zeker het panoramarestaurant op 3000m hoogte en de ijsgrotten niet overslaan! 

Titlis

Titlis is ontzettend sneeuwzeker door zijn hoge ligging op 3000m. Het is een paradijs voor gevorderde wintersporters. Hier vindt u een zeer leuke dalafdaling van 12km lang die 2000m hoogteverschil overbrugt. Enkele dagen per week is het hier ook mogelijk om 's avonds te skiën. Snowboarders kunnen dan weer terecht in het funpark. Als u geen hoogtevrees heeft, is de 'cliff walk' ook zeker een aanrader! 

Brunni

Als u met kinderen naar Engelberg reist, kiest u best voor het skigebied van Brunni. Hier bevinden zich twee amusante kinderlanden zodat zij zich urenlang kunnen vermaken. 

Weggis

Weggis is een zeer charmant dorpje waarover al velen hun lof hebben betuigd. Zo ook Mark Twain, de beroemde Amerikaanse schrijver. Naar hem is dan ook een themapad van 12 kilometer lang vernoemd dat u van Weggis naar Rigi Kaltbad voert. Het idyllische dorp is vlakbij het Vierwoudstrekenmeer gelegen en ligt aan de voet van de beroemde Rigi. Het is dé plaats voor rust en ontspanning in een wondermooie omgeving. In de winter is het een rustig vakantieoord dat ideaal is als vertrekpunt om de Rigi te ontdekken door middel van wintersport. Op de berg zijn er vier skiliften, 9 kilometer aan ski- en snowboardpistes, een kinderland, 7km aan rodelpaden, 35km winterwandelwegen en 14km loipes: genoeg te beleven dus! Tegenover het meer dat aan Weggis grenst, bevindt zich dan nog de Klewenalp met een skischool, een kinderopvang, winterwandelpaden, nachtelijke skitochten en rodelbanen. Vanuit Weggis is het tevens ook niet zo ver naar de Titlis bij Engelberg, ideaal dus als daguitstap! 

Hoe geraakt u er? 

Engelberg

Met de auto geraakt u zeer vlot in Engelberg. U rijdt best via Luxemburg, Metz en Strassbour richting Basel waarna u via Luzern naar Stanz rijdt. Vanaf daar is het nog 5km rijden tot in Engelberg. 

Tevens is de trein een zeer goede mogelijkheid! In Luzern stapt u over op een bergtrein die u op nog geen uur tijd in het hartje van Engelberg afzet. 

Met het vliegtuig kiest u er best voor om te landen in Zurich vanwaar u met de trein naar Luzern rijdt en daarna op de bergtrein overstapt. 

Weggis

Ook Weggis is eenvoudig bereikbaar met de wagen, de trein en het vliegtuig. Van hieruit kan u ook heerlijke boottochten maken over het Vierwoudstedenmeer om andere dorpen in de nabijheid te bewonderen.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution