Gstaad is één van de bekendste skigebieden van Zwitserland en beschikt over 215km aan pistes, waarvan 128km blauwe pistes, 59km rode pistes en 28km zwarte pistes. Het hoogste punt bevindt zich op 3000m hoogte en u kan helemaal afdalen tot 1000m hoogte. Het is ideaal voor beginners door de aanwezigheid van veel blauwe pistes die niet te druk zijn. Je skiet langs de mooiste landschappen tussen de bomen en er zijn nauwelijks vlakke stukken. Gstaad is nooit te druk en er zijn nauwelijks wachtrijen. Heel fijn is ook dat de kinderen zeker mee kunnen: zowel de hotels als de dorpen zijn zeer kindvriendelijk ingericht en de meeste dorpjes beschikken over een kinderland. 

Voor de freeriders zijn er genoeg toegankelijke off-piste mogelijkheden , vooral bij Saanenmöser. Voor gevorderden zijn er weinig zwarte pistes, maar door de grootte is het ook voor hen interessant. 

Een hongertje tijdens het skiën is snel te verhelpen in één van de vele pisterestaurants.

Wat te doen? 

Gstaad en zijn omgeving bieden eindeloos veel activiteiten aan, zowel in de zomer als in de winter. Het is een paradijs voor athletische personen en wandelaars, maar ook voor zij die van de natuur houden en graag buiten vertoeven. 

Bezoekers kunnen hier wandelen, joggen, klimmen, fietsen, vliegen en nog zoveel meer. Ontdek nieuwe hobbies en opwindende ervaringen. Bezoek zeker Peak Walk, een brug die twee toppen op 3000 meter hoogte met elkaar verbindt. Of maak eens een ritje op de Alpine Coaster tegen meer dan 40km per uur! 

In de zomer is Gstaad geliefd omwille van de vele activiteiten zoals wandelen, fietsen en mountainbiken, duiken, tennis, golf, paragliden, bergbeklimmen, strandvolleybal, paardrijden en rafting. 

Shoppen in Gstaad kan natuurlijk ook. Hiervoor breng je een bezoekje aan de Promenade. Muziekliefhebbers kunnen terecht bij verschilllende muziekfestivals en -concerten die regelmatig worden gehouden. 

Hoe geraakt u er? 

Het dorp Gstaad bevindt zich op 724km van Brussel en op een halfuur van de luchthaven van Genève en op twee uur van Zurich. Vanuit Parijs doet u er met de trein 3 uur en 40 minuten over om het station van Gstaad te bereiken. Verder is het dorp makkelijk bereikbaar met de auto via Europese snelwegen.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution