De Jungfrau Region ligt in het Berner Oberland en bestaat uit drie sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden die goed bereikbaar zijn en met elkaar verbonden worden door middel van skiliften, pistes en skitreinen. Het is een perfect gebied voor zowel gevorderden als beginners en ten allen tijde geniet u van een prachtig uitzicht op de Alpen. Het is mogelijk om heerlijk lange tochten te maken door de leuke treintjes die u zo naar de andere kant van het gebied te brengen. U kan hier tevens lekker eten op de pistes. 

Skigebieden

Grindelwald-First

Rondom het charmante dorp Grindelwald bevinden zich drie reuzen van bergen. Zo kijkt u van hieruit uit op de Eiger (3970m), de Mönch (4099m) en de Jungfrau (4158m). Het skigebied heeft niet voor niets het woord 'first' in zijn naam, het was namelijk hier waar de eerste stoeltjeslift ter wereld in gebruik werd genomen! Daarnaast is dit ook de naam van de berg ten noorden van Grindelwald die wel 2167m hoog is en onderdeel van de Berner Alpen. Vanuit Grindelwald bent u zo in het skigebied doordat het het meest centrale dorp is in het gebied. Er zijn verschillende skiliften en zelfs een treintje die u de bergen op helpen. Bovenaan het dorp zijn blauwe pistes te vinden die voor zowel beginners als kinderen geschikt zijn. Er is ook een leuk kinderland te vinden aan het dorp. Na een intensieve dag vol skiplezier kan u in het dorp altijd nog terecht voor een verfrissend drankje. 

Verder is Grindelwald het ideale startpunt voor wondermooie winterwandelingen. Bezoek zeker een keer de Bachalpsee, een klein bergmeer, gelegen op een hoogte van 2265m in de bergen boven Grindelwald. Verder is er wel 60km aan rodelpaden te vinden, waarvan één van wel 15km lang!  

Bent u echt een avontuurlijk type? Dan is de Eiger-noordwand zeker iets voor u, al is het maar om naar anderen te kijken. Dit is één van de moeilijkste klimwanden ter wereld die in 1938 voor het eerst beklommen werd. 

Wengen (Männlichen-Kleine Scheidegg)

Zo een 1300m boven Grindelwald bevindt zich Männlichen, een berg van 2343m. Na een reistijd van een halfuur en een lengte van 6km is de kabelbaan die Grindelwald verbindt met deze berg één van de langste, maar ook één van degene met het meest mooie uitzicht. Vanuit Wengen is er ook een kabelbaan naar Männlichen, die iets minder steil is. Het skigebied van Kleine Scheidegg-Männlichen is het grootste skigebied van de Jungfrau Region.

Vanuit Wengen of Grindelwald kan u een trein nemen naar station Kleine Scheidegg op 2061, maar als u echt eens wilt genieten van een schitterend uitzicht, neemt u van hieruit nog een trein naar de Jungfrau Joch: het hoogste treinstation van Europa (3454m). 

Mürren-Schilthorn 

Het hoogstgelegen skigebied van het Berner Oberland is dan weer Mürren-Schilthorn. De Schilthorn is 2970m hoog en u geniet hier van een 360°-panoramauitzicht. 

Hoe geraakt u er?

De Jungfrau Region is eenvoudig te bereiken met zowel de trein als de auto. Wenst u met het vliegtuig te gaan, dan land u best in Zürich vanwaar het nog 1u37min rijden is naar het skigebied. Met de trein kan u in alle dorpen van de Jungfau Region geraken, want er zijn stations in Grindelwald, Wengen, Interlaken, Lauterbrunnen en Wilderswil. Wenst u met de auto te gaan, vergeet dan zeker geen vignet aan te kopen voor de Zwitserse Autobahn. Dit kost CHF 40 voor één jaar. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution