Les 4 Vallées omvat de skigebieden van Nendaz, Veysonnaz, La Tzoumaz, Thyon, Verbier en Le Châble, samen goed voor 350 km pistes. Beginners kunnen terecht op La Tzoumaz en Verbier en de gevorderde skiër op de twee steile afdalingen van de Mont Gelé of één van de langste pistes van de Alpen: de gletsjer van Mont Fort op een hoogte van 3300 meter.

Wat te doen?

Er zijn weinig skigebieden zo gevarieerd als dat van Les Quatre Vallées. Zowel gevorderden als beginners en kinderen zullen hier uitdagende routes vinden. Het grote skigebied van Les Quatre Vallées is ideaal om mooie en lange skitochten te maken. Er zijn veel skiroutes met gevarieerde pistes, maar ook off-piste skiën is hier mogelijk. Sneeuw gegarandeerd, vooral in Verbier. Tevens zijn er onderweg veel restaurants en après-ski's te vinden. 

Verbier

Verbier is gelegen op een zonnige hoogvlakte en staat bekend als een sneeuwzeker skigebied. Tijdens het skiën heeft u een wondermooi panoramisch uitzich over het Combins- en Mont Blanc gebergte. Het biedt ontzettend veel mogelijkheden voor zowel gevorderden als beginners. 

Ook in de zomer is het dorp Verbier prachtig. De natuur zet u met al haar pracht aan om eens een lange wandeling of fietstocht te maken. Daarnaast kan u ook nog paragliden, heli-skiën, sleeën, golfen, een museum bezoeken en nog zoveel meer. 

De hoogtepunten van Verbier zijn toch wel de Mont-Fort, een gletsjer van 3330m, en de Mont-Gelé, gelegen op 3023m. Deze laatste is befaamd omwille van legendarische diepsneeuwtrajecten

De Val de Bagnes is het tweede grootste beschermde natuurgebied van Zwitserland en omvat wel 150km²! Hier kan u prachtige wandelingen maken langs het Lac de Mauvoisin met wondermooie watervallen en het stuwdam van Mauvoisin. 

Nendaz

Het levendige dorp Nendaz is geliefd bij iedereen. Er is op de Tracouet een mooi kinderland te vinden, en bij Siviez bevinden zich oefenpistes. Er zijn enkele leuke après-skigelegenheden te vinden. Nendaz is centraal gelegen in Les Quatre Vallées zodat Thyon 2000, Veysonnaz en Verbier snel te bereiken zijn.  

Voor kinderen is er geen gebrek aan amusement: kleuteropvang, speelgoedverhuur, knutselprogramma's, wandelingen met kinderwagens, ... Zowat alles wat ze zich zouden kunnen wensen, is er te vinden. 

De zomer is het seizoen bij uitstek om de adembenemende natuur van het dorp te verkennen. Een uitstap met de kabelbaan mag zeker niet overgeslagen worden. Ook mountainbiken naar het gletsjergebied op de Mont Fort is mogelijk. Helemaal bovenaan zal u versteld staan van het geweldige uitzicht op de Matterhorn en de Mont Blanc. Er is ook een Japanse Tuin te vinden en een paar van de grootste lariksen van Europa op de Alp Balavaux. 

Thyon

Op de westelijke helling van Val d'Hérémence bevindt zich Thyon. Thyon 2000 is ideaal voor de wintersportliefhebber en ligt aan de oostzijde van Les Quatre Vallées. In Thyon zelf is er geen autoverkeer wat het dorp perfect maakt voor een gezinsvakantie. Er is een speciale kinderskischool ingericht zodat uw kind het skiën snel onder de knie zal hebben. 

In de zomer kan men langs de 'suonen', de irrigatiekanalen die honderden eeuwen geleden werden aangelegd, wandelen. Ook kan u van hieruit makkelijk in het Rhônedal geraken voor een gezellige gezinsuitstap. 

Hoe geraakt u er?

Zowel de auto als het vliegtuig gecombineerd met de trein zijn goede opties om in Les Quatre Vallées te geraken. Vanaf Brussel is het 1076km rijden en u kan best langs de A5 in Duitsland reizen. In Zwitserland is een vignet voor de Autobahn verplicht, vergeet deze dus zeker niet te kopen als u met de auto gaat. 

Het vliegveld van Genève bevindt zich op 160km van Les Quatre Vallées, waarna u met een trein naar Verbier verder kan reizen. Deze treinrit duurt nog zo een drie en half uur. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution