Ostschweiz

Het gebied Ostschweiz is gelegen in het noordoosten van Zwitserland en beschikt over verschillende skigebieden, zoals Toggenburg, Pizol, Flumserberg, Elm en Braunwald.

Toggenburg

Toggenburg is gelegen in het noordoosten van Zwitserland en beschikt over een mooi skigebied. Het middelgrote skigebied met 60km aan skipistes is verdeeld over drie dorpen, namelijk Alt Sankt Johan, Unterwasser en Wildhaus. Alle gebieden zijn door middel van skiliften en skipistes verbonden met elkaar.

Naast skipistes kan u ook terecht in het funpark of op één van de drie rodelafdalingen.

Braunwald

Een heerlijk skigebied voor een familievakantie vindt u in Braunwald. Het dorp zelf is autovrij en is te bereiken met een kabelspoortreintje vanuit Linthal. Het is het enige autovrije vakantieoord van Oost-Zwitserland, en dat dan ook nog eens op 1300m hoogte. Het heeft dan ook niet voor niets een officieel kwaliteitskenmerk gekregen dat aanduidt dat gezinnen welkom zijn. Het skigebied beschikt over 32km aan skipistes en is dus niet bijzonder groot maar wel zeer gezellig! Wachttijden zijn er nauwelijks. In de omgeving kan u ook prachtige wandelingen maken of rustig langlaufen. Ook mountainbiken of vissen kan hier goed! 

Flumserberg

Flumserberg is een rustig dorp bovenaan de Walensee en het beschikt over één van de grootste skigebieden in Ostschweiz. De infrastructuur is hier goed uitgebreid, maar desondanks is hier geen massatoerisme te vinden zoals op andere goed uitgeruste plaatsen. Dat maakt Flumserberg een extra leuke bestemming voor de actieve vakantieganger! Het skigebied is uitgerust met funparken en halfpipes voor snowboarders, verschillende moeilijkheidsgraden aan pistes, loipes voor langlaufers, kinderspeeltuinen voor kinderen, gezellige bergcafés, enzovoort. Voor de freeriders zijn er meer dan genoeg mogelijkheden te vinden. Een unieke ervaring die u hier gewoon eens moet meemaken, is het ontdekken van de wereld van de sledehonden. Onder deskundige begeleiding kan u op een hondenslee het prachtige gebied verkennen. Flumserberg is eenvoudig te bereiken met de trein.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution