Saas Fee wordt ook wel de "Parel van de Alpen" genoemd en dat is niet voor niets. Het gletsjerdorp gelegen in het Saastal wordt omgeven door wel dertien bergen van meer dan 4000m hoog! In het Saastal liggen nog drie andere gemeentes: Saas Grund, Saas Almagell en Saas Balen, elk met unieke bezienswaardigheden. 

Wat te doen?

Het winterskigebied van Saas-Fee omvat 100km aan skipistes, waarvan het hoogste punt op 3600km ligt. Dit is een waar paradijs voor gevorderde skiërs doordat het 20km zwarte pistes bevat, 60km gemiddelde pistes en 20km blauwe pistes. Het is hier nooit heel druk waardoor beginners zich zeker ook zullen amuseren. Een paar fijne kenmerken aan de skipistes van Saas Fee is dat het weinig vlakke stukken kent en dat het gebied zeer sneeuwzeker is. De mooiste pistes zijn de Feechatz, een brede blauwe piste, en de Egginerjoch, een rode piste aan de zijkant van het skigebied. 

In zowel de zomer als in de winter is Saas Fee het perfecte startpunt voor ellenlange wandeltochten. Er is ongeveer 350km aan wandelpaden te vinden waaronder verschillende themapaden. Als u de steile rotswanden door de Gorge Alpin wilt beklimmen, trekt u er best op uit met een berggids. 

Voor de lefgozers onder ons is het avonturenbos in Saas Fee the place to be. Hier zijn verschillende touwenparcours te vinden en hangbruggen die van boom tot boom gaan. 

Verder is het Saastal de perfecte omgeving om urenlang te mountainbiken, fietsen, enzovoort. 

Hoe geraakt u er? 

Saas-Fee is gelegen in Wallis en is een autovrij gebied. Aan de rand van het dorp kan u echter uw auto parkeren op de grote parkeerplaats. Er rijden wel enkele elektrische taxi's die meestal in handen zijn van de hotels. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Genève, van waar u met de trein verder reist naar het station van Visp en tenslote nog de bus neemt naar Saas-Fee.

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution