Zermatt is één van de mooiste bergdorpen in de Alpen. Ondanks dat het vrij moeilijk te bereiken is en redelijk ver ligt van de luchthavens, is het een zeer populair en authentiek wintervakantieoord aan de voet van de Matterhorn. Het is eveneens autovrij, waardoor prachtige wandelingen in een rustige omgeving mogelijk zijn. De pistes hier zijn heel degelijk en u zal er zich geen moment vervelen! Als u tijdens het skiën eens een pauze wilt inlassen, kan u terecht in de uitstekende bergrestaurants. Gratis bussen zorgen voor de verbinding naar de skiliften. Tevens rijden er enkele kleine elektrische taxi's rond aan betaalbare prijzen. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier, of in het nabijgelegen Italiaanse Cervinia skiën.

Wat te doen? 

Zermatt

Er is maar één ding dat u niet kan doen in Zermatt en dat is u vervelen. Het dorp is ontzettend populair en dat heeft natuurlijk zijn redenen. Het autovrije dorp is zowel in de winter als in de zomer de plek bij uitstek voor prachtige wandelingen en fietstochten. 

Daarnaast kan u natuurlijk ook door de Zwitserse Alpen wandelen en skiën. Hoe lang doet u er over om de 4478m hoge Matterhorn te beklimmen? 

Aan de voet van de berg Matterhorn ligt er een klein gezellig meer dat de naam Schwarzsee draagt. Het 'Zwarte Meer' dankt zijn naam aan het water dat vaak heel donker kleurt. Naast het meer is er nog een kleine kapel gewijd aan "Maria Zum Schnee".

Maak eens een ritje met de Glacier Express. Deze wereldberoemde trein rijdt van Zermatt naar St. Moritz, maar u kan uiteraard ook slechts een deel van de route afleggen. De route is 300km lang, maar door het betoverende panoramische uitzicht zal de tijd voorbijvliegen!

Hoe geraakt u er?

De luchthaven van Genève is degene die het dichtstbij Zermatt ligt, gevolgd door de luchthaven van Bern. Zermatt is uitsluitend bereikbaar met de trein. Er zijn twee treinstations: één voor de smalspoortreinen naar de berg Gornergrat, en één voor al de andere treinen en de Glacier Express. Vanaf Genève doet u er een kleine 4 uur over, maar die tijd zal voorbijvliegen doordat u door de mooiste landschappen reist. Een taxi doet er vanaf de luchthaven ongeveer 3 uur over. Gaat u liever met de auto, dan kan u uw auto parkeren in de nabijgelegen parkeergarage van het dorp Täsch waarna u nog een kleine treinrit maakt van 10 minuten. 

In het dorp zelf rijden er enkele kleine elektrische bussen en taxi's, maar u kan ook gemakkelijk te voet de bergen bereiken. Een treinpas geeft u korting op de kabelbanen en bergtreinen die u naar de top vervoeren. 

U kunt niet online boeken, wél via uw persoonlijke reisadviseur

  • Krijg het juiste à la carte reisadvies van een ervaren reisagent.
  • Bespaar uzelf van een frustrerende en tijdrovende online zoektocht.
  • Ontmoet elkaar waar en wanneer u dit wilt.
  • Ontvang een onweerstaanbaar reisvoorstel aan de beste voorwaarden.
  • U mag rekenen op een piekfijne administratieve opvolging.
  • Ga met vertrouwen op reis dankzij onze 24/24 bereikbaarheid.

European Commission: Online Dispute Resolution